Zentenes pils durvis iedzīvotājiem aizvērās 2009. gadā, kad tika likvidēta tajā esošā skola. 2011. gadā to izsolē nopirka kāds Krievijas miljonārs, ar nosacījumu, ka nākamajos trīs gados veiks pils restaurāciju. Pagāja četras reizes ilgāks laiks, bet pils neuzņēma ne vietējos, ne strādniekus, ne jaunos saimniekus. Pērn muižā ieradās Jānis Dubinskis, kuram ar apņēmību un pacietību pēc gadu ilgām sarunām izdevies to atpirkt. Nu Zentenes pilij un vietējiem iedzīvotājiem atšķirta jauna vestures lapa.

Jānis mums ver pils durvis un ļauj iemūžināt tās šī brīža stāvokli. Jāiegulda daudz darba pils atjaunošanā, bet Jānim jau no sākuma bija skaidrs, ka "šis ir izdarāms!" Savu palīdzību piedāvājuši arī vairāki vietējie. Zentenes pils stāsts nav tikai par ēku, bet gan par cilvēkiem, kas te ir mācījušies, strādājuši, dzīvojuši.

Mūs sagaida arī Modris, kurš pēdējos divpadsmit gadus rūpējies par seno pili. Izrādās, ka pēdējos divpadsmit gadus tā nav gluži snaudusi mēmā klusumā. "Neviens tam neticēs, ja pats nav bijis klāt," vietējais iedzīvotājs iesāk atmiņu stāstus par pārdabiskajiem piedzīvojumiem pilī...

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp