Rajevskis: Pēc Kariņa demisijas visām partijām atkal ir vienlīdzīgas iespējas darbam koalīcijā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Politologs Filips Rajevskis.
Politologs Filips Rajevskis. Foto: Evija Trifanova/LETA

Pēc Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) demisijas visām partijām atkal ir vienlīdzīgas iespējas darbam koalīcijā, sacīja politologs un sabiedrisko attiecību speciālists Filips Rajevskis.

Viņš uzskata, ka neformālās konsultācijas par jaunu valdību nebūt nenozīmē, ka jauna valdība jau ir gatava. Rajevska ieskatā, Kariņa organizētās sarunas ar "Progresīvajiem" un Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) var norakstīt, tas bijis tikai zaudēts laiks.

Taču, redzot darāmo darbu sarakstu, kas gan nevienam nav noslēpums, politologs pieļauj, ka jaunu valdību būs vieglāk izveidot, jo ir zināma vienošanās par darāmajiem darbiem un šis parlaments nevar atļauties atlikt valsts budžeta pieņemšanu uz nākamo gadu.

Kā ziņots, Kariņš pirmdien paziņoja, ka atkāpsies no premjera amata un vairs atkārtoti nepretendēs uz šo amatu.

Viņš preses konferencē informēja, ka ceturtdien Valsts prezidentam Edgaram Rinkēvičam iesniegs dokumentu par valdības demisiju.

Kariņš sacīja, ka valsts attīstībai ir vajadzīgs daudz kas, bet pamatā spēcīga un dinamiska valdība, kas var pieņemt grūtus lēmumus. Kā apgalvoja premjers, pēc ilgstošām sarunām esot skaidrs, ka AS un NA dara visu, lai bremzētu jebkuru mēģinājumu, lai ieviestu valdībā dinamiskāku darbu. Ja nevar rast dinamismu šajā valdībā, tad ir nepieciešama jauna valdība, uzsvēra politiķis.

Kariņš arī norādīja, ka aicināja JV valdi un frakciju izvirzīt jaunu nākamo premjera amata kandidātu. Kariņš vairs nepretendēšot uz Ministra prezidenta amatu.

Līdz ar Kariņu demisionēšanu būs kritis viss Ministru kabinets, tādējādi paverot ceļu jaunas valdības izveidošanai ar JV, ZZS un "Progresīvajiem" kā tās potenciālo kodolu.

Pašlaik nav zināms, kā sarunas sekmēsies ar AS un NA, kuras piektdien atteicās nākt uz sarunām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu