Nāvējošas pusdienas Austrālijā: Sieviete liek galdā gaļu ar sēnēm, kas izraisa trīs ciemiņu nāvi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Velingtonas steiks - ēdiens, ko sieviete pasniedza galdā liktenīgajās pusdienās.
Velingtonas steiks - ēdiens, ko sieviete pasniedza galdā liktenīgajās pusdienās. Foto: Brent Hofacker/Shutterstock

Kādas austrālietes pagatavotais liellopa gaļas ēdiens ar sēnēm izraisījis trīs radinieku nāvi, bet viens tagad ir kritiskā veselības stāvoklī. Sieviete policijai paziņojusi, ka tas bija nelaimes gadījums, ziņo britu raidorganizācija BBC.

Erīna Patersone, pret kuru nav izvirzītas apsūdzības, ir iesniegusi policijai paziņojumu par notikušo, vēsta vietējie mediji.

Policija uzskata, ka upuri apēda indīgas sēnes, kuras var būt pat nāvējošas. 

Patersone savā ziņojumā apgalvoja, ka ir izmantojusi dažas kaltētas sēnes, taču nav zinājusi, ka tās ir indīgas.

"Es tagad esmu satriekta, domājot, ka šīs sēnes varētu būt izraisījušas tuvinieku saslimšanu," sacīja 48 gadus vecā sieviete. "Es patiešām vēlos uzsvērt, ka man nebija absolūti nekāda iemesla nodarīt pāri cilvēkiem, kurus es mīlēju."

Sievietes paziņojums policijai nav publiski izplatīts, taču pirmdien par to ziņoja Austrālijas mediji.

Nāvējošās pusdienas notika 29. jūlijā Patersones mājās nelielā pilsētā Leongatā, Viktorijas štatā. 

Dažas stundas pēc maltītes visiem četriem viesiem palika slikti no, viņuprāt, smagas saindēšanās ar pārtiku.

Dažu dienu laikā 66 gadus vecā Hetere, 70 gadus vecā Geila un 70 gadus vecais Dons bija miruši. 68 gadus vecais Ians joprojām cīnās par savu dzīvību Melburnas slimnīcā, gaidot aknu transplantāciju.

Patersone pēc nāves tika atzīta par aizdomās turamo, jo sākotnēji šķita, ka viņa un viņas bērni no maltītes nav cietuši. Vienlaikus Austrālijas policija arī teica, ka viņa varētu būt pilnīgi nevainīga.

Savā pirmdien izplatītajā paziņojumā Patersone atkārtoti uzsvēra savu nevainību un sacīja, ka viņa pati tikusi hospitalizēta pēc maltītes 31. jūlijā vēdera sāpju dēļ.

Viņas bērni, kuri nebija pusdienās, nākamajā dienā apēda daļu no Velingtona steika pārpalikumiem, tomēr sēnes tika nokasītas, jo viņiem tās negaršo, sacīja Patersone. 

Patersone sacīja, ka maltītes pagatavošanai izmantotais kaltēto sēņu maisījums pirms vairākiem mēnešiem tika iegādāts kādā Āzijas pārtikas preču veikalā Melburnā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu