VIDEO "Latvija parādījās pirms 100 gadiem. Tā arī pazudīs." Zilupes iedzīvotājiem siltas jūtas pret okupācijas režīmu slavinošu pieminekli (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video/Bez Tabu

Krievijas pierobežā esošajā Latgales mazpilsētā Zilupē aizvien gozējas okupācijas režīmu slavinošs piemineklis, vēsta raidījums "Bez tabu". 

Video: Raidījuma "Bez tabu" sižets

Milzu monuments, krāsots koši sarkanā krāsā, komunistu manierē stāv pašā Zilupes centrā. Uz tā lielas plāksnes, kas latviešu un krievu valodā vēsta, ka piemineklis veltīts "varoņiem-partizāniem, kritušiem kaujās par mūsu dzimtenes brīvību un neatkarību Lielajā tēvijas karā 1941-1945. g.".

Piemineklis ir ļoti aprūpēts, izrotāts ar ziedu vainagu un iestādītām puķītēm. 

Latvija no daudziem "okupekļiem" atbrīvojās līdz pērnā gada 15. novembrim, kā noteikts likumā. Taču šo monumentu sargā fakts, ka tā oficiāli ir apbedījumu vieta – tam līdzās apglabāti 10 sarkanarmieši. Likums neparedzēja pilnīgu vai daļēju okupācijas režīma pieminekļu demontāžu apbedījumu vietās.

Vietējiem iedzīvotājiem ir ļoti siltas jūtas pret šo pieminekli. 

"Es nesaprotu latviski. Latvija parādījās pirms 100 gadiem. Tā arī pazudīs. Nebūs Latvijas, tās jau nav," krievu valodā raidījumam sacīja kāds zilupietis. "Vajadzīgs [piemineklis], tāpēc, ka mani senči karoja."

Raidījums vēsta, ka Latvijā aizvien ir vairāk nekā 300 okupācijas režīmu monumentu-apbedījumu vietu.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu