VIDEO Polijā ar krāšņu militāro parādi atzīmē Bruņoto spēku dienu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Polijā otrdien ar plašu militāro parādi tiek atzīmēta Bruņoto spēku diena, pieminot Polijas armijas uzvaru pār Sarkano armiju Varšavas kaujā 1920.gadā.

Militārajā parādē Varšavā plānots izrādīt jauno moderno Polijas armijas seju, paziņojis premjerministra vietnieks, aicinot cilvēkus lielā skaitā apmeklēt šo pasākumu.

Polijas Bruņoto spēku diena ik gadu 15.augustā tiek atzīmēta par godu uzvarai pār Padomju Krievijas karaspēku 1920.gada kaujā pie Varšavas. Polijas armijas uzvara Varšavas kaujā 1920.gada augustā noteica ne tikai Polijas, bet arī visas Eiropas nākotni. Tā nozīmēja ne tikai Sarkanās armijas sakāvi, bet arī apturēja Eiropas tautu sovjetizāciju.

Polijas aizsardzības ministrs Marjušs Blaščaks sacīja, ka parādē būs aplūkojami modernākie Polijas ieroči, tai skaitā ASV ražotās daudzlādiņu reaktīvās iekārtas HIMARS, tanki "Abrams M1A1" un tanki "K2", kas iegādāti no Dienvidkorejas, kā arī ASV ražotie iznīcinātāji "F-16" un pašu poļu ražotā kara tehnika.

Pie Varšavas Nacionālā stadiona notiks arī īpašs militārais pikniks, kur poļi varēs satikt karavīrus un tuvumā aplūkot viņu ekipējumu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu