"Jaunā vienotība" premjera kandidātu paziņos 16. augusta vakarā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Partijas „Vienotība” un partiju apvienības „Jaunā vienotība” kopsēdē
Partijas „Vienotība” un partiju apvienības „Jaunā vienotība” kopsēdē Foto: Paula Čurkste/LETA

Trešdien, 16.augustā, "Jaunā vienotība" (JV) plāno lemt un vakarā paziņot savu Ministru prezidenta amata kandidātu.

Trešdien, "Vienotības" domes sēdē un JV kopsapulcē tiks lemts par savu premjera kandidātu.

Par pieņemto lēmumu paredzēts paziņot preses konferencē trešdien plkst.18.30 JV birojā, Zigfrīda Annas Meierovica bulvārī 12-3.

Saistībā ar gaidāmo lemšanu "Vienotības" domes priekšsēdētājs Hosams Abu Meri akcentē "godīgu, atbildīgu un kompetentu politiku" kā svarīgas partijas vērtības.

""Jaunās vienotības" biedriem ir nozīmīgs caurspīdīgs, uz demokrātiskiem principiem balstīts process, kur tiek uzklausīta ikkatra balss un tiek lemts par kopēju nostāju," iekšējās demokrātijas ievērošanu akcentē JV politiķis.

Jau vēstīts, ka labklājības ministre Evika Siliņa (JV) kuluāros tiek vērtēta kā reāla JV kandidāte premjera amatam, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija.

Ierasti pēc konsultēšanās ar politiķiem Valsts prezidents atbilstoši Satversmei nominē premjera kandidātu.

Kā ziņots, Ministru prezidents Kariņš pirmdien paziņoja, ka atkāpsies no premjera amata un vairs atkārtoti nepretendēs uz šo amatu. Kariņš ceturtdien Valsts prezidentam Edgaram Rinkēvičam iesniegs dokumentu par valdības demisiju.

JV trešdien, 16.augustā, lems par savu premjerministra amata kandidātu.

Saeimā JV ir 26 deputātu vietas, ZZS - 16, bet "Progresīvajiem" - 10 mandāti, kas kopā iespējamās jaunās valdības tā dēvētajam kodolam dod 52 balsis jeb minimālu vairākumu.

AS ir 15 parlamentārieši un NA - 13 deputātu vietas.

Opozīcijas partijai "Stabilitātei" ir desmit mandāti un "Latvija pirmajā vietā" - astoņas vietas parlamentā. Tāpat Saeimā ir divi pie frakcijām nepiederoši deputāti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu