"Netirgosimies ar Krieviju!" Ukraina asi noraida ideju par pievienošanos NATO apmaiņā pret teritoriju atdošanu (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Mihailo Podoļaks
Mihailo Podoļaks Foto: Reuters/ScanPix

Ukrainas Ārlietu ministrijas spīkers Oļegs Ņikoļenko par nepieņemamām nosauca izskanējušās runas par iespējamu Ukrainas piekāpšanos, kas nozīmētu pievienošanos NATO apmaiņā pret sev piederošo teritoriju atdošanu, ziņo medijs "Unian".

Par to viņš rakstīja savā "Facebook" lapā, komentējot medijos izskanējušo informāciju, ka NATO ģenerālsekretāra štāba vadītājs pieļāvis, ka Ukraina varētu kļūt par Ziemeļatlantijas alianses dalībvalsti, teritoriāli piekāpjoties Krievijai.

"Runāšana par Ukrainas iestāšanos NATO apmaiņā pret Ukrainas teritoriju atdošanu ir absolūti nepieņemama," uzsvēra runātājs.

Ņikoļenko piebilda, ka "viņi vienmēr ir balstījušies uz faktu, ka alianse, tāpat kā Ukraina, netirgojas ar teritorijām".

"NATO amatpersonu apzināta vai neapzināta līdzdalība naratīva veidošanā par iespēju Ukrainai atteikties no savām teritorijām spēlē tieši Krievijas rokās. No otras puses, eiroatlantiskās drošības interesēs ir apspriest veidus, kā paātrināt Ukrainas uzvaru un iegūt pilntiesīgu dalību NATO,"viņš uzsvēra.

Ārlietu ministrijas pārstāvis piebilda, ka viņi ir apņēmušies turpināt auglīgu sadarbību ar NATO sekretariātu šo mērķu sasniegšanai.

Savukārt Ukrainas prezidenta kancelejas vadītāja padomnieks Mihailo Podoļaks savā "Twitter" lapā ierakstījis: "Mainīt teritoriju pret NATO lietussargu? Dīvaini. Tas ir, apzināti pazaudēt demokrātiju, iedrošinot globālu noziedznieku, saudzējot Krievijas režīmu, iznīcinot starptautiskās tiesības un nododot karu citām paaudzēm, jo ​​kāpēc gan Krievijai, nezaudējot, labprātīgi jāatsakās no provokācijām, hibrīdkariem, tradicionālās uzvedības?"

Viņš piebilda, ka ir skaidrs, ka, ja Vladimirs Putins necietīs graujošu sakāvi, politiskais režīms Krievijā nemainīsies un kara noziedznieki netiks sodīti, tad karš noteikti atgriezīsies ar lielāku krievu apetīti.

"Mēģinājumi uzturēt pasaules kārtību un nodibināt "sliktu mieru", tādējādi, atzīsim – panākot Putina triumfu, nenesīs mieru pasaulei, bet nesīs kaunu un vairāk karu. Tas attiecas uz jebkuriem jaunās "Eiropas sadales" formātiem. Jo īpaši zem NATO lietussarga. Kāpēc tad ierosināt Krievijai vēlamo scenāriju, nevis paātrināt ieroču piegādi?" Rakstīja prezidenta kancelejas vadītāja padomnieks.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu