"Šis ir izdarāms!" Krievu miljonāra nolaistā Zentenes pils ieguvusi jaunu īpašnieku

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Zentenes pils
Zentenes pils Foto: TVNET GRUPA

Zentenes pils durvis iedzīvotājiem aizvērās 2009. gadā, kad tika likvidēta tajā esošā skola. Divus gadus vēlāk to izsolē nopirka kāds Krievijas miljonārs, ar nosacījumu, ka nākamajos trīs gados veiks pils restaurāciju. Tas gan diemžēl nenotika un divpadsmit gadus pili regulāri apmeklēja tikai vietējais iedzīvotājs Modris, lai glābtu vēstures mantojumu no pilnīgas izzušanas. Nu Zentenes pili iegādājies Jānis Dubinskis, bet īpašuma ieguve viņam nenāca viegli.

Jānis mums ver pils durvis 9. augusta pēcpusdienā. Šī arī viņam ir viena no pirmajām reizēm Zentenes pilī, jo dokumenti par iegādi savesti kārtībā tikai pašā augusta sākumā.

Zentenes pils
Zentenes pils Foto: TVNET GRUPA

Pils atjaunošana būs ilgs process, bet Jānim jau no sākuma bija skaidrs, ka "šis ir izdarāms!"

Tieši apņēmības un arī pacietības dēļ jaunajam īpašniekam izdevās pils iegāde, jo tas prasīja aptuveni gadu. Viņam ir vīzija par Zentenes pils nākotni, kā īstenošanā jāiegulda daudz darba, bet te savu palīdzību piedāvājuši arī vairāki vietējie. Zentenes pils stāsts nav tikai par ēku, bet gan par cilvēkiem, kas te ir mācījušies, strādājuši, dzīvojuši.

Zentenē mūs sagaida arī Modris, kurš zina stāstīt ne tikai par kupli apmeklētām ballēm pilī, bet arī par ne tik omulīgām pieredzēm. Izrādās, ka pēdējos divpadsmit gadus Zentenes pils nav gluži snaudusi mēmā klusumā.

"Neviens tam neticēs, ja pats nav bijis klāt," vietējais iedzīvotājs iesāk atmiņu stāstus par pārdabiskajiem piedzīvojumiem pilī...

Visu Zentenes pils stāstu ar foto un video materiāliem iepazīsti tiešsaistes žurnālā "Klik".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu