Vācijas sabiedrība arvien vairāk atbalsta ieceri legalizēt marihuānu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Marihuāna. Ilustratīvs foto.
Marihuāna. Ilustratīvs foto. Foto: Pixabay

Vācijā nedaudz pieaudzis sabiedrības atbalsts iecerei legalizēt marihuānu, liecina socioloģisko pētījumu firmas "YouGov" aptauja.

Nesen veiktajā aptaujā katrs otrais balsstiesīgais vēlētājs pozitīvi vērtēja marihuānas legalizāciju, 50% respondentu norādot, ka viņi drīzāk vai pilnībā atbalsta legalizāciju.

Salīdzinot ar iepriekšējo aptauju, kas tika veikta maijā, atbalsts iecerei legalizēt marihuānu ir nedaudz pieaudzis. Maijā 47% aptaujāto atbalstīja marihuānas legalizāciju.

Aptaujā, kas tika veikta laikā no 11.augusta līdz 15.augustam, 2387 vāciešiem tika jautāts, vai viņi principā atbalsta vai iebilst pret marihuānas legalizāciju Vācijā. Aptuveni 40% respondentu norādīja, ka pilnībā vai daļēji iebilst, bet 10% atbildēja, ka nezina vai arī nesniedza atbildi.

Tomēr 75% aptaujāto pauda pārliecību, ka marihuānas legalizāciju būtu jāpavada jauniešiem domātām izglītojošām kampaņām par narkotiku lietošanas riskiem.

Jau ziņots, ka Vācijas valdība trešdien apstiprināja pretrunīgi vērtēto likumprojektu par marihuānas legalizāciju izklaides nolūkiem.

Likumprojektā teikts, ka personām, kas vecākas par 18 gadiem, būs atļauts glabāt līdz 25 gramiem marihuānas un audzēt ne vairāk kā trīs kaņepju stādus personīgai lietošanai. Marihuāna būs pieejamas ar īpašu apvienību starpniecību, tā sauktajos kaņepju klubos, tomēr saskaņā ar likumprojektu šajos klubos vai 250 metru rādiusā ap tiem "zālīti" nedrīkstēs lietot.

Likumprojekts Bundestāgā, visticamāk, vēl tiks grozīts. Valdība cer likumu pieņemt vēl šogad.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu