Par Rīgas mēru ievēlēts Vilnis Ķirsis (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vilnis Ķirsis
Vilnis Ķirsis Foto: Ieva Leiniša/LETA

Ceturtdien izsludinātajā Rīgas domes sēdē par jauno Rīgas mēru ievēlēts Vilnis Ķirsis.

Viņš šajā amatā ceturtdien ievēlēts ar 33 domes jaunās koalīcijas deputātu balsīm. Tikmēr pret viņa kandidatūru nobalsoja 17 deputāti.

Pret Ķirsi balsoja partiju "Saskaņa", "Progresīvie" un Latvijas krievu savienības deputāti. Par nederīgu atzīta Miroslava Koda (P) balsošanas zīme. Domes sēdē nepiedalījās deviņi deputāti.

Pēc ievēlēšanas amatā Ķirsis pateicās gan tiem, kuri viņu atbalstījuši, gan oponentiem par kritiku, jo tā ļaušot "noturēties pie zemes". Jaunais mērs deputātiem vieglas dienas nesolīja, taču aicināja ikvienu, kurš vēlas, pielikt savu roku, lai veicinātu Rīgas izaugsmi.

Ņemot vērā, ka dienas gaitā debatēs bieži tika runāts par laulībām aiz mīlestības vai aprēķina, Ķirsis atminējās savas mirušās mātes padomu, ka veiksmīgām laulībām pamatā ir savstarpēja cieņa un galvenais ir sarunāties.

"Mums var būt atšķirīgi viedokļi, taču cienīsim viens otru un sarunāsimies," aicināja Ķirsis.

Iepriekšējā koalīcija, kuras apstiprinātais pilsētas mērs bija "Par/Progresīvie" pārstāvis Mārtiņš Staķis, izveidoja trīs vicemēru amatus, kurus ieņēma "Jaunās vienotības" (JV), "Nacionālās apvienības/Latvijas Reģionu apvienības" (NA/LRA) un "Kods Rīgai" (KR) pārstāvji.

Kā iepriekš atzina vicemēre Linda Ozola (KR), jaunā Rīgas domes koalīcija, kurā nebūs "Progresīvo", vicemēru skaits varētu būt mazāks.

Pašreizējo Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieku un mēra pienākumu izpildītāju Ķirsi ievēlot par mēru, varētu tikt likvidēts viņa iepriekš ieņemtais vicemēra amats. Savukārt vicemēra amatus saglabātu Ozola un Edvards Ratnieks (NA/LRA).

TVNET jau ziņoja, ka saasinoties attiecībām starp divām koalīcijas partijām "Jauno vienotību" un "Progresīvajiem", no amata atkāpās Rīgas domes priekšsēdētājs Staķis un izjuka Rīgas domes koalīcija.

Jaunveidojamā koalīcijā vairs nebūs "Progresīvo", taču tajā tiks iekļautas frakcijas - "Gods kalpot Rīgai", "Latvijas attīstībai", atsevišķi neatkarīgie deputāti un bijušie "Progresīvo" sabiedrotie kustības "Par" deputāti.

Kopumā jaunajai koalīcijai varētu tikt nodrošināts 33 deputātu atbalsts.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu