Šveice neatzīs okupētajās teritorijās izsniegtās Krievijas pases

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: PalSand/Shutterstock

Šveice neatzīs Krievijas pases, kas izsniegtas okupētajās Ukrainas un Gruzijas teritorijās, 17. augustā paziņoja Šveices Federālās padomes preses dienests.

"Personas no Krievijas okupētajiem Ukrainas reģioniem vai Gruzijas separātiskajiem reģioniem vairs nevarēs saņemt Šengenas vīzu vai šķērsot Šengenas zonas ārējo robežu ar ceļošanas dokumentu, kuru izsniegusi Krievija," teikts paziņojumā.

Federālā padome pieņēmusi šo lēmumu savā trešdienas sēdē.

Šveices Federālā padome uzsvēra, ka netiks atzītas parastās un diplomātiskās pases, apliecības par atgriešanos, jūrnieku personas apliecības un nepilsoņu uzturēšanās apliecības, kuras izdevušas Krievijas varas iestādes.

Runājot par Ukrainu, Federālā padome uzsvēra, ka atkarībā no reģiona ir noteikti dažādi dokumentu izsniegšanas termiņi, pēc kuriem šie dokumenti vairs netiek pieņemti.

Runājot par Gruziju, Federālā padome paziņoja, ka visi Krievijas ceļošanas dokumenti, kas izsniegti Abhāzijas un Dienvidosetijas iedzīvotājiem pēc 2008.gada 26.augusta, netiks pieņemti Šengenas vīzas saņemšanai.

Neraugoties uz jaunajiem ierobežojumiem, Šveice turpinās izsniegt vīzas humānu iemeslu dēļ tiem cilvēkiem, kas aizbēguši no Krievijas okupētajām Ukrainas un Gruzijas teritorijām.

Eiropas Savienības (ES) Padome pērn decembrī nolēma nepieņemt Krievijas dokumentus, kas izsniegti Krievijas okupētajos reģionos. Šādi pasākumi tika pieņemti, lai noteiktu ES dalībvalstīm vienotu vīzu un drošības politiku.

Pēc šī ES lēmuma pieņemšanas dažas valstis uzreiz nolēma vairs nepieņemt Krievijā izsniegtus ceļošanas dokumentus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu