"Tas netiks atrisināts mierīgā ceļā." Skandālā iekļautā ukraiņu paukotāja par agresorvalstu dalību Olimpiādē (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Olha Harlana
Olha Harlana Foto: AFP / Scanpix

Skandālā iepītā ukraiņu paukotāja Olha Harlana sarunā ar "UNIAN" izteikusies par agresorvalstu sportistu potenciālo dalību gaidāmajās Parīzes olimpiskajās spēlēs.

Harlana plašāku uzmanību izpelnījās pēc tam, kad tika diskvalificēta no pasaules čempionāta par atteikšanos pēc cīņas sarokoties ar sportisti no Krievijas Annu Smirnovu.

Ukraiņu paukotāja uzskata, ka Krievijas un Baltkrievijas sportisti olimpiskajām spēlēm tiks pielaisti, neskatoties uz to, ka Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) abām agresorvalstīm ielūgumus nav izsūtījusi.

"Krieviem un baltkrieviem nevajadzētu piedalīties olimpiskajās spēlēs, bet, manuprāt, viņi tur būs, neskatoties uz to, ka pretošanās šādam scenārijam turpinās. Ļoti labi, ka Starptautiskā Olimpiskā komiteja pievērsa uzmanību šim atgadījumam [Harlanas atteikumam paspiest pretinieces roku]. Šādas tikšanās starp ukraiņu un tā sauktajiem neitrālajiem sportistiem allaž beigsies šādi. SOK ir jāsaprot, ka tas netiks atrisināts mierīgā ceļā," sacīja Harlana.

Paukotāja arī uzskata, ka šī nebūs pēdējā reize, kad ukraiņu sportists tiek diskvalificēts par atteikumu paspiest agresorvalsts atlēta roku.

"Joprojām nav garantiju, ka nākotnē ukraiņu sportisti nesaņems diskvalifikācijas, kad atteiksies paspiest krievu un baltkrievu roku. To nolemj starptautiskās federācijas. Katrai no tām ir savi noteikumi. Piemēram, tenisā neviens nav ticis diskvalificēts," turpināja Harlana.

Ukraiņu paukotājas pretiniece Smirnova pasaules čempionātā startēja neitrālās sportistes statusā, bet, kā izpētīja Ukrainas mediji, viņa sociālajos medijos regulāri paudusi atbalstu savam brālim, kurš dienē Krievijas armijā.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu