VIDEO Daudz neatbildētu jautājumu. Kaimiņš stāsta par traģisko ugunsgrēku Purvciemā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video/Degpunktā

Piektdien, 19. augustā, traģisks ugunsgrēks Purvciemā atņēma divu mazu bērnu dzīvības. Notikušā apstākļi pagaidām ir neskaidri, un ir daudz neatbildētu jautājumu, vēsta TV3 raidījums "Degpunktā". 

Video: "Degpunktā" sižets

Uz slimnīcu aizvests viens pieaugušais, bet netiek atklāts cietušā stāvoklis.

Notikuma vietā sastaptie kaimiņi vēl paši nav skaidrībā par to, kas īsti noticis.

Kāds vietējais vīrietis stāsta: "Tas ir noticis virtuvē, liesmas nebija, pamatīgs sadūmojums. Viņi tur seši dzīvo – divi mazi bērni, vectēvs ar vecmāti un vecāki." 

"Ar to ģimeni tas nav pirmais gadījums. Viņiem meitenīte izkrita pa logu, glābiņš bija tas, ka lejā zem loga ir krūmi, kas mīkstināja kritienu," apgalvoja vīrietis.

Šo informāciju raidījumam gan neizdevās apstiprināt, taču Rīgas pašvaldības policijas pārstāvis Toms Sadovskis informēja, ka ģimene nav bijusi Rīgas Sociālā dienesta redzeslokā. 

Šobrīd dienesti nevēlas pārsteidzīgi sniegt līdz galam nenoskaidrotu informāciju, tādēļ pagaidām nav skaidrs vai bērni dzīvoklī atradušies vieni paši vai kopā ar kādu no pieaugušajiem. Netiek sniegta informācija arī par to cik cilvēki no ēkas evakuējās, un vai bez bērniem no mājas izglābts vēl kāds.

Jau ziņots, ka Valsts policija sākusi kriminālprocesu par traģisko ugunsgrēku. 

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) plkst. 15.16 saņēma informāciju, ka Ieriķu ielā no kādas trīsstāvu daudzdzīvokļu mājas trešā stāva loga nāk dūmi. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka sadūmojums no trešā stāva dzīvokļa izplatījies jau arī kāpņu telpā.

Pārmeklējot trešā stāva dzīvokli, tajā tika atrastas divi bērni, kurus ugunsdzēsēji iznesa ārā.

Lai gan mediķi, tostarp piesaistot arī ārstu speciālistu brigādi, ilgstoši veica reanimācijas pasākumus un cīnījās par cietušo dzīvībām, viņus glābt vairs nebija iespējams.

Notikumā uz vietas strādāja četras Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) brigādes, ieskaitot ārstus speciālistu brigādi, informēja NMPD. Pirmā mediķu brigāde uz notikuma vietu aizbrauca trīs minūšu laikā kopš zvana saņemšanas.

Dzīvoklī dega istaba un gaitenis kopumā desmit kvadrātmetru platībā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu