FOTO UN VIDEO Rīgas debesīs iemirdzas Baltijā iespaidīgākais dronu šovs

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Dronu šovs
Dronu šovs Foto: Rīgas dome

Šajā nedēļas nogalē Rīgā tiek atzīmēti Rīgas svētki jeb galvaspilsētas 822. dzimšanas diena. Šogad svinības atvērtas at dronu šovu Lucavsalā, kā sākuma laiks tika atlikts divas reizes, sākoties pusotru stundu vēlāk, negaisa dēļ.

Drona šova laikā Rīgas debesīs iemirdzējās vairāki pilētas simboli – atslēga, opernams, tautumeita un daudzi citi.

Šovā piedalījās 500 droni, kas desmit minūšu laikā vizuāli pastāstīja par Hanzas pilsētas 822 gadu garo vēsturi no pagātnes līdz mūsdienām, uzsverot tās nepārtraukto attīstību. Rīga ir pilsēta, kas ir atvērta un pilna ar nākotnes iespējām, un ikkatra Rīgas iedzīvotāja rokās ir tās atklāt un veidot. Atslēga esam mēs visi. Šova pavadošais stāsts tika veidots kā saruna, iesaistot arī mākslīgo intelektu kā tehnoloģiskās attīstības neatņemamu sastāvdaļu.

FOTO: Dronu šovs Lucavsalā

"Atzīmējot Rīgas dzimšanas dienu, tika īstenots vērienīgs dronu šovs. Esam gandarīti par paveikto. Mūsuprāt, Rīgai vēsturiska diena. Liels paldies mūsu partneriem - uzņēmumiem "Ligth a Sky" un "SPH Engineering"", gandarījumu pauž dronu šova izstrādātājs, Basemotion vadītājs Armands Blumbergs un saka paldies Rīgai par doto iespēju.

Šova koncepcijas veidoja Roberts Rubīns un Kaspars Eglītis, bet par muzikālo noformējumu parūpējās Reinis Sējāns.

Spītējot nelabvēlīgajiem un mainīgajiem laikapstākļiem, dronu šovs tika īstenots veiksmīgi. Lucavsalā klātienē pasākumu apmeklēja vairāk nekā 3000 skatītāju. Šovu varēja vērot arī no Daugavas abiem krastiem un Rīgas Facebook konta tiešraidē.

Savukārt uz Lucavsalas svētku skatuves apmeklētājus un svētku tiešraides skatītājus priecēja grupas “Dziļi violets”, “Pirmais kurss” un duets “Bujāns”. Starplaikos apmeklētājus izklaidēja pasākuma vadītājs Artūrs Mednis un spēlēja dīdžejs Magnuss Eriņš.

Kādam "Apollo.lv" lasītājam Vairim izdevās iemūžināt dronu šova laikā notiekošās zibens izlādes.

FOTO: Zibeņošana Rīgas svētku dronu šova laikā

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu