Futbola Pasaules kausa fināla varoni pēc mača pārsteidz traģiska vēsts

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Spānijas futboliste Olga Karmona
Spānijas futboliste Olga Karmona Foto: AFP/SCANPIX

Spānijas sieviešu futbola izlases varone Olga Karmona savā "Instagram" kontā pavēstījusi, ka vēl pirms finālmača neesot zinājusi par sava tēva nāvi.

Spānijas izlases futbolistes svētdien, 20. augustā, Pasaules kausa izcīņas finālā ar 1:0 (1:0) pieveica Angliju.

Vienīgos vārtus Spānijas labā guva komandas kapteine Olga Karmona, pretinieku vārtsardzi pārspējot mača 29. minūtē.

Pēc spēles uzvaras vārtu guvēja saņēma vēsti, ka piektdien, 18. augustā, aizsaulē devies viņas tēvs, kurš ilgu laiku cīnījies ar kādu slimību.

"Zinu, ka tu mani šonakt vēroji un lepojies ar mani. Dusi mierā, tēti. To neapzinoties, es savu zvaigzni biju dabūjusi jau pirms mača. Zinu, ka tu man devi spēku izdarīt ko īpašu," rakstīja Karmona.

Pasaules kausa uzvarētāju komanda uz sava krekla virs ģerboņa nākamajā finālturnīrā drīkstēs nēsāt zvaigzni, kas simbolizē triumfu pasaules kausā.

Spānijas Futbola asociācija (RFEF) sociālajos medijos paziņoja, ka Karmona sēru vēsti uzzinājusi tikai pēc fināla spēles.

"Futboliste skumjās ziņas uzzināja tikai pēc Pasaules kausa fināla. Mēs šajā sēru brīdī izsakām visdziļāko līdzjūtību Olgai un viņas ģimenei. Olga, mēs tevi mīlam. Tu esi iegājusi Spānijas futbola vēsturē," teikts RFEF paziņojumā.

2023.gada Pasaules kausa finālturnīrs notika Austrālijā un Jaunzēlandē.

Pirms četriem gadiem Francijā ASV finālā ar 2:0 uzvarēja Nīderlandi un ceturto reizi svinēja panākumu šajā turnīrā, izcīnot trofeju otro reizi pēc kārtas. Divreiz meistarsacīkstēs uzvarējusi Vācija, bet pa vienam titulam ir Norvēģijai un Japānai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu