Traģēdija Baltijas jūrā: iesaistītās valstis joprojām nav atrisinājušas būtisku aspektu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Agata Kowalczyk / Shutterstock

Kopš traģēdijas Baltijas jūrā pagājis vairāk nekā pusotrs mēnesis. Toreiz jūrā iekrita divi Polijas pilsoņi – septiņus gadus vecs zēns un viņa māte. Lai gan abus kuģa pasažierus izdevās atrast, slimnīcā viņus neizdevās glābt. Polijas un Zviedrijas mediji vēsta, ka nav atrisināts viens svarīgs aspekts, vēsta "Postimees".

1. jūlijā Polijas varas iestādes paziņoja, ka incidents tiek uzskatīts par slepkavību un pašnāvību. Arī Zviedrijas policija, kas izmeklē notikumus, uzskata, ka māte, iespējams, apzināti iegrūdusi dēlu ūdenī un pēc tam izdarījusi pašnāvību, lecot viņam pakaļ.

Taču jautājums par līķu nogādāšanu dzimtenē vēl nav atrisināts.

Pēc neoficiālas informācijas tiek vēstīts, ka abi cilvēki vienlaikus iekrituši ūdenī no aptuveni 20 metru augstuma. Tāpat neoficiāla informācija liecina, ka policijai nav izdevies atrast nevienu aculiecinieku, kurš notikušo būtu redzējis savām acīm.

"Apollo.lv" jau vēstīja, ka 29. jūnijā pār "Stena Spirit" prāmja bortu Baltijas jūrā iekritis septiņus gadus vecs bērns. Māte, cenšoties glābt bērnu, ielēkusi ūdenī. Glābēji abus atrada un izglāba. Taču diemžēl māte un bērns neizdzīvoja.

Ūdenī iekritušā bērna un viņa mātes meklēšanā tika iesaistīti lieli resursi, tostarp vismaz pieci helikopteri un NATO kuģi.

Aptuveni pusstundas laikā māte un bērns tika atrasti un ar helikopteru nogādāti slimnīcā.

Prāmis bija ceļā no Polijas uz Zviedriju. Negadījums noticis Baltijas jūrā. Vērienīgās meklēšanas operācijas dēļ Baltijas jūrā uz laiku tika apturētas NATO mācības.

Pēc traģēdijas kāda sieviete vērojusi glābšanas operāciju un pamanījusi, ka ūdenī peld papīra lapa. Sieviete pieļauj, ka tā varēja būt atvadu vēstule, taču nezina, vai glābēji to paņēmuši.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu