"Apollo.lv" no Rumbulas Ko vietējie domā par dzelzceļa stacijas slēgšanu (6)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Saistībā ar nelielo pasažieru plūsmu Sabiedriskā transporta padome 21. augustā nolēmusi slēgt sešas dzelzceļa pieturas. Aizraukles līnijā plānots slēgt pieturas "Dārziņi", "Rumbula" un "Kaibala". "Apollo.lv" devās uz Rumbulu, lai noskaidrotu, ko par stacijas slēgšanu domā tie cilvēki, kuri šo staciju izmanto. 

Tā kā Aizkraukles līnijas dzelzceļa stacijas "Dārziņi" un "Rumbula" atrodas viena pēc otras un, slēdzot tās, rastos situācija, ka vilciens Rīga-Aizkraukle pieturētu "Gaismā", bet pēc tam tikai "Dolē", nolēmām doties uz Rumbulu. 

Video: Ko iedzīvotāji domā par dzelzceļa stacijas "Rumbula" slēgšanu

​​Vērtējot apkaimju perspektīvo attīstību, Rumbulas, Dārziņu un Inčupes stacijas nākotnē varētu tikt atjaunotas un integrētas Rīgas metropoles areāla sabiedriskā transporta sistēmā. Inčupes gadījumā tiks izvērtēta iespēja staciju izveidot tuvāk apdzīvotajai vietai Saulkrastos.

Lēmumu slēgt sešas stacijas asi kritizējis arī bijušais satiksmes ministrs Tālis Linkaits ("Konservatīvie"), nosaucot to par stratēģiski aplamu. Viņš norādīja, ka sabiedrības un visas valsts interesēs ir veicināt cilvēku vēlmi izmantot vilcienu pārvadājumus savos ikdienas braucienos un samazināt autotransporta plūsmu Rīgā un Pierīgā.

Linkaits piebilda, ka stacijas "Rumbula", "Dārziņi", "Cena" un "Inčupe" ir pietiekami aktīvi izmantotas, un tām ir arī potenciāls būt vairāk izmantotām nākotnē, kad satiksme saistībā ar jauno vilcienu kursēšanu būs intensīvāka.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu