FOTO Ilgstoši iekausta māti un draud kaimiņiem. Atklājas jaunas detaļas par varmāku, kuru policija aizturēja vien nesen

Foto: UfaBizPhoto/"Shutterstock"
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Latvietis apkārtējiem draud ar cirvi, bet savu māti pamatīgi piekauj. Varmāka un kaimiņš, par kuru jau vairākkārt iepriekš saukta policija. Šī gada augustā sabiedrībā ažiotāžu izraisījusi policijas reakcija uz nepatīkamo situāciju – vīrietis ilgstoši iekaustījis māti, bet aizturēts vien nesen. "Apollo.lv" sazinājās ar Valsts policiju (VP), lai noskaidrotu ko vairāk.

Vīrietis jau iepriekš sodīts

Kā norāda Valsts policijas sabiedrisko attiecību nodaļas speciāliste Ilze Jurēvica, pirms aptuveni trim gadiem vīrietim pēc ģimenes konflikta piemērota nošķiršana.

Viņš arī vairākkārt saukts pie atbildības par dažādiem cita veida pārkāpumiem.

Taču minētā situācija notikusi ilgstoši. Par agresīvo vīrieti kaimiņiene Gerda publiski ziņojusi platformā "X" (agrāk - "Twitter") no 18. līdz 19. augustam. Jāuzsver, ka kaimiņiene vietnē "X" vēsta - ar kaimiņu jau ilgstoši ir problēmas - vīrietis traucē mieru, draud citiem kaimiņiem un regulāri iekausta savu māti.

Vienā dienā divi izsaukumi

Gerda 18. augustā vēlreiz izsaukusi policiju, jo vīrietis savu māti piekāvis tik stipri, ka viņa lūgusi palīdzību kaimiņiem, kas snieguši patvērumu. Nodarīto miesas bojājumu dēļ viņa nonākusi slimnīcā.

Sieviete stāsta, ka vīrietis neliek mierā arī citus kaimiņus - daudzdzīvokļu mājas pagalmā draud ar cirvi un arī verbāli uzbrūk līdzcilvēkiem, sakot, ka ir "karalis".

Eskalācija esot notikusi brīdī, kad vīrietis pēc uzbrukuma mātei centies ar lauzni atlauzt vaļā dzīvokļa durvis, kamēr māte ārstējusies slimnīcā.

Sieviete arī pievienojusi fotogrāfiju ar sabojātajām durvīm.

Foto: Gerda Čevere/"X"

Valsts policija arī komentējusi situāciju ar durvju uzlaušanu. Paziņojumā norādīts, ka vīrietis pēc smagā uzbrukuma bijis aizturēts uz laiku līdz atskurbšanai.

VP ekipāža tobrīd neesot varējusi ilgāk gaidīt cietušo, jo bija nekavējoties jāreaģē uz izsaukumu kādā adresē Mežciemā, kur tika saņemta sākotnējā informācija par iespējamu personas dzīvības un veselības apdraudējumu.

Skaidrojot policijas lēmumu reaģēt uz citu izsaukumu, VP pārstāve norāda, ka policija šajā sakarā rīkojās saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem par notikumu reaģēšanas kārtību un policijas reaģēšanas laiku.

Noteikumi paredz: ja saņemta informācija par notikumu, kas reāli apdraud personas vai sabiedrības drošību, un tā atrisināšanā ir nepieciešama tūlītēja policijas rīcība, policija to izvērtē, ņemot vērā visus pieejamos resursus un tobrīd saņemtos izsaukumus.

Policija katru gadījumu izvērtē individuāli.

Kaimiņi bijuši vienaldzīgi

19. augustā Gerda par uzbrukumu sniedza liecību, ko piekritusi darīt arī vīrieša māte. Savukārt citi kaimiņi, kas it kā zinājuši par notikušo, liecības nav snieguši, jo nolēmuši "nejaukties svešās darīšanās".

Šo cilvēku vidū esot arī cietušās sievietes brālis, kā arī vairāki seniori, kas cietušo pazīst jau vairākus gadus.

Sākts kriminālprocess

Komentējot īpaši smago uzbrukumu mātei 18. augustā, policijas pārstāve norāda, ka, ņemot vērā notikuma apstākļus un to, ka vīrietis policijas ekipāžas ierašanās laikā bijis stiprā alkohola reibumā, uz vietas policijas nošķiršanu piemērot nebija iespējams.

Turklāt māte no dēla nav nošķirta arī tāpēc, ka notikuma vietā viņai vairs nav pastāvējuši tūlītēji draudu riski - sieviete aizvesta uz slimnīcu, bet vīrietis aizturēts.

Reaģējot uz diviem iesniegumiem, 19. augustā policija apstiprināja, ka saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess par vidēja smaguma miesas bojājuma tīšu nodarīšanu, ja tie izdarīti pret personu, ar kuru cietušajam ir kopīga saimniecība.

Šobrīd tiek veiktas procesuālās darbības, tostarp mātei nozīmēta tiesu medicīniskā ekspertīze.

Vīrietis tika aizturēts 21. augustā, un 23. augustā tiesa pēc policijas rosinājuma piemēroja drošības līdzekli apcietinājumu (to piemēro uz laiku līdz trim mēnešiem).

"Kriminālprocesā turpinās aktīvā izmeklēšana, tostarp pierādījumu iegūšana un nostiprināšana, bet, ņemot vērā izmeklēšanas intereses, no plašākiem komentāriem par izmeklēšanas detaļām vai gaitu šobrīd atturamies," vēsta VP.

Policija - "bezspēcīga"

Savos ierakstos Gerda izklāsta, ka Valsts policija pret vīrieti esot "bezspēcīga". Likumsargi saukti vairākkārt, taču viņš katru reizi ticis sveikā cauri. 

Vīrietis neticis sodīts arī pēc īpaši smagā uzbrukuma mātei. Gerda norāda, ka pēc izsaukuma atbrauca policijas brigāde, taču vīrieti prom neveda un nolēma sagaidīt, kad no slimnīcas vakarā atgriezīsies māte. 

Policijas paziņojumu Gerda raksturoja kā "Hello Goodbye" (Sveiki un uz redzēšanos) tipa atbildi. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu