"Gadsimta izgāšanās." Pēc vairākiem gadiem cietumā "Fyre" festivāla krāpnieks tirgo biļetes

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Unilad/X

Bēdīgi slavenais "Fyre" festivāla rīkotājs, patoloģisks melis un krāpnieks Billijs Makfārlends, kurš teju četrus gadus pavadīja cietumā par neveiksmīgu mēģinājumu sarīkot mūzikas festivālu Karību jūras reģionā, paziņojis, ka tirgo biļetes uz otro "Fyre" festivālu.

Tiek vēstīts, ka "Fyre" festivāls varētu notikt 2024. gada beigās. Pirmās 100 biļetes ir pieejamas par 499 ASV dolāriem, taču pēc tam cena nepārtraukti pieaugs un varētu sasniegt pat 7999 ASV dolārus.

16 stundas pēc šī paziņojuma joprojām pieejamas ļoti daudz biļešu.

Makfārlends sacījis, ka, atrodoties cietumā, viņš "uzrakstīja 50 lappušu plānu, lai apvienotu cilvēkus no visas pasaules".

2016. gadā kopā ar amerikāņu reperi Ja Rule dibināja festivālu "Fyre", kas būtu luksusa pasākums - "gadu desmita nozīmīgākais kultūras piedzīvojums" uz kādas salas Bahamās. Ideja bija grandioza, taču plānošana un izpilde tika atlikta uz pēdējo brīdi - festivāls ar tik sarežģītu loģistiku jāplāno vismaz pusotru gadu, taču "Fyre" komandai bija vien daži mēneši.

Makfārlends darbojās kā piramīdas shēmas vadītājs - radušies izdevumi tika segti no jaunajiem piesaistītajiem investoriem, bet, kad tādus laikā vairs neizdevās piepulcēt, visa sistēma sabruka kā kāršu namiņš.

Apkrāpis neskaitāmus investorus, iztērējis 27 miljonus dolāru, pēc "Fyre" afēras Makfārlends 2018. gadā notiesāts uz sešiem gadiem ieslodzījumā. Tiek vēstīts, ka tā ir gadsimta izgāšanās festivālu industrijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu