Igaunijas premjeres vīra uzņēmums noliedz, ka tam būtu klienti Krievijā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Igaunijas Ministru prezidente Kaja Kallasa.
Igaunijas Ministru prezidente Kaja Kallasa. Foto: Paula Čurkste/LETA

Komentējot Igaunijas sabiedriskās raidorganizācijas ERR trešdien ziņoto, ka Igaunijas premjerministres Kajas Kallasas vīram Arvo Hallikam daļēji piederošais loģistikas uzņēmums "Stark Logistics" kara Ukrainā laikā turpina darbību Krievijā, "Stark Logistics" uzsvēris, ka kara laikā tam Krievijas klientu nav bijis, taču tas apkalpo Igaunijas klientu, kura rūpnīca beidz darbību Krievijā, un pēdējais šī klienta sūtījums no Krievijas tiks piegādāts septembrī.

"Stark Logistics" izpilddirektors Kristjans Krāgs norādīja, ka kompānijai "Stark Logistics", kas veic loģistikas plānošanu un pārvadājumus, ir Igaunijas klients "Metaprint", kuram Krievijā ir aerosola iepakojuma rūpnīca, taču tās darbības pārtraukšanu īpašnieks visu šo laiku komentējis Igaunijas plašsaziņas līdzekļos.

""Stark Logistics" palīdzēja izbeigt šī uzņēmuma darbību Krievijā, jo mēs labi pazīstam klientu, tā kā klienta īpašnieks ir arī "Stark Logistics" vairākuma akcionārs. Visi pārvadājumi ir notikuši noteiktajā kārtībā, Igaunijas kompetentajām iestādēm par tiem ir labi dokumentēts pārskats, un nevienam Krievijas uzņēmumam vai tā patiesajam labuma guvējam nav radušies nekādi ienākumi," skaidroja Krāgs.

"Tā sauktie pārvadājumi uz Krieviju ir labi pārskatāmi, ņemot vērā pirmskara ainu -- 2021.gadā un 2022.gada pirmajā ceturksnī pārvadājumi Krievijas klientiem ir devuši attiecīgi 3422 eiro un 522 eiro ieņēmumus. Mūsu kopējie ieņēmumi tajā pašā laikā bija attiecīgi 11,3 un 13 miljoni eiro," viņš piebilda.

"Pēc kara sākuma esam atbalstījuši tikai "Metaprint" iepriekšējo starptautisko līgumu izpildi un aktīvu transportēšanu, un "Stark Logistics" loma šajās aktivitātēs arī beigsies šā gada septembrī. Kādam bija jāveic šis skumjais darbs. Kopš kara sākuma mēs neesam veikuši uzņēmējdarbību Krievijā, neesam attīstījuši tur biznesu vai meklējuši klientus, un arī darbs, kas saistīts ar šī Igaunijas uzņēmuma līgumiem, pēc satura un formas ir bijis pilnīgi likumīgs," uzsvēra izpilddirektors.

Arī Kallasa noliedza, ka viņas vīram daļēji piederošā kompānija veiktu uzņēmējdarbību Krievijā.

"Šodien ERR publicēja rakstu, kurā apgalvots, ka ar manu vīru saistīta kompānija veic uzņēmējdarbību Krievijā. Vēlos uzsvērt, ka manam vīram nav klientu, kas ir Krievijas Federācijas uzņēmēji," Kallasa ierakstīja sociālajos tīklos.

Premjerministre uzsvēra, ka tik ilgi, kamēr turpināsies Krievijas iebrukums Ukrainā, ir jāpārtrauc jebkāda tirdzniecība un uzņēmējdarbība ar Krieviju.

"Manam vīram pieder daļa no loģistikas uzņēmuma. Viņš ir paskaidrojis, ka šis uzņēmums saskaņā ar likumiem un sankcijām palīdz izbeigt viena Igaunijas klienta ražošanas darbību Krievijā. Visi detalizētāki jautājumi ir jāadresē šiem uzņēmumiem," piebilda Kallasa.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu