81% Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka nodokļi ir par augstu, liecina aptauja (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Attēls ilustratīvs.
Attēls ilustratīvs. Foto: Yavdat/Shutterstock

Latvijā kopumā 81% iedzīvotāju uzskata, ka nodokļi ir par augstu, liecina pētījumu kompānijas SKDS jūlijā veiktās aptaujas dati.

Tostarp 38% iedzīvotāju uzskata, ka nodokļi, kurus maksā viņi paši, ir stipri par augstu. Vēl 43% aptaujāto uzskata, ka nodokļi ir vienkārši par augstu. Kopumā 81% iedzīvotāju uzskata, ka nodokļi ir par augstu.

Tikai 12% aptaujāto uzskata, ka nodokļi Latvijā ir apmēram atbilstoši.

Nodokļu slogu kopumā par pārāk augstu uzskata 46% aptaujāto, vienkārši par augstu - 41%, bet 10% aptaujāto šķiet, ka nodokļu slogs ir atbilstošs.

Starp cilvēkiem ar lieliem ienākumiem nodokļu slogs stipri par augstu šķiet 16% aptaujāto, bet vienkārši par augstu - 20%.

Vienlaikus starp cilvēkiem ar augstiem ienākumiem 18% aptaujāto norādījuši, ka nodokļu slogs ir par zemu, bet 9% - stipri par zemu. 23% uzskata, ka nodokļu slogs ir atbilstošs.

Starp cilvēkiem ar vidējiem ienākumiem 30% uzskata, ka nodokļu slogs ir stipri par augstu, 44% - vienkārši par augstu, bet 18% domā, ka nodokļu slogs ir atbilstošs. Šajā grupā 2% uzskata, ka nodokļu slogs ir par zemu.

Savukārt starp cilvēkiem ar maziem ienākumiem 52% uzskata, ka nodokļu slogs ir stipri par augstu, 36% - vienkārši par augstu, bet 7% domā, ka nodokļu slogs ir atbilstošs.

SKDS aptauju veikusi jūlijā, aptaujājot 1000 iedzīvotājus.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu