Jaunieša saduršana tehnikumā Pārdaugavā: policija apstrīd tiesas lēmumu un panāk soda maiņu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nazis. Ilustratīvs attēls.
Nazis. Ilustratīvs attēls. Foto: Pimonpim T/shutterstock.com

Jau ziņots, ka šā gada aprīlī Rīgā, Pārdaugavā, tehnikuma audzēknis uzbruka citam tās pašas mācību iestādes studentam, sadurot viņu ar nazi. Valsts policija (VP) aizdomās turēto jaunieti aizturēja un 4. augustā kriminālprocesā pabeidza izmeklēšanu, nododot to prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai, portālu "Apollo.lv" informēja VP.

Šā gada 6. aprīli Valsts policija saņēma informāciju, ka tehnikuma telpās, Rīgā, Pārdaugavā, sadurts kāds nepilngadīgs jaunietis, kurš pēc notikušā tika nogādāts ārstniecības iestādē.

Toreizējā Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Kurzemes iecirkņa (tagad Rīgas Pārdaugavas pārvalde) likumsargi sāka notikušā izmeklēšanu. Tika noskaidrots, ka cietušajam ar nazi uzbrucis 2005. gadā dzimis puisis, kas mācās šajā pašā izglītības iestādē, un pēc nozieguma izdarīšanas aizbēdzis no notikuma vietas. 8. aprīlī policisti, noskaidrojuši aizdomās turētā atrašanās vietu, viņu aizturēja. Iepriekš viņš nebija nonācis policijas redzeslokā.

Izmeklēšanas laikā iegūtā informācija liecina, ka noziegums, iespējams, izdarīts greizsirdības dēļ.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 116. panta un 15. panta 4. daļas – par slepkavības mēģinājumu. Par šādu noziegumu likumā paredzēts mūža ieslodzījums vai brīvības atņemšana uz laiku no pieciem līdz 20 gadiem un probācijas uzraudzība uz laiku līdz trim gadiem.

Sākotnēji tiesa aizdomās turētajam piemēroja ar brīvības atņemšanu nesaistītu drošības līdzekli. Vēlāk policija šo lēmumu apstrīdēja, pēc kā drošības līdzeklis tika mainīts uz brīvības atņemšanu.

4. augustā Valsts policijas Rīgas Pārdaugavas pārvaldes likumsargi lietu nosūtīja Rīgas Pārdaugavas pārvaldes prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

TV3 raidījums "Degpunktā" aprīlī vēstīja, ka incidents noticis uzreiz pēc nodarbībām ap plkst. 17. Upuris sēdējis ar meiteni tehnikuma sporta zāles ģērbtuvē, kad pēkšņi durvīs parādījies savu seju maskā paslēpis cilvēks, kurš no drēbēm izvilcis nazi un mērķtiecīgi devies skolasbiedra virzienā. Pēc audzēkņu atstāstītā, 17 gadus vecais varmāka upurim iedūris trīs reizes vēderā un vienu reizi rokā.

Vēlāk uzbrucējs esot identificēts. Tehnikuma audzēkņi pieļauj, ka vardarbīgās rīcības pamatā varētu būt greizsirdība. Dūrējs esot terorizējis meiteni jau iepriekš, liedzot viņai komunicēt ar citiem puišiem. Pēc sadurtā jaunieša mātes stāstītā, meitene centusies meklēt palīdzību, taču neviens no pieaugušajiem draudus neesot uztvēris nopietni.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu