Grieķijā par ļaunprātīgu dedzināšanu un ugunsgrēku izraisīšanu arestēti 79 cilvēki

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ugunsgrēku dzēšana Grieķijā.
Ugunsgrēku dzēšana Grieķijā. Foto: EPA/Scanpix

Grieķija policija veikusi 79 arestus saistībā ar valsti postošajiem ugunsgrēkiem. Civilās aizsardzības ministrs Vassilis Kikiliass sacīja, ka dedzinātāji ir mēģinājuši izraisīt jaunus ugunsgrēkus Parnitas kalnā uz ziemeļrietumiem no Atēnām, ziņo BBC.

Šonedēļ savvaļas ugunsgrēkos Grieķijā jau gājuši bojā vismaz 20 cilvēki.

"Jūs veicat noziegumu pret valsti," aizturētos nosodīja Kikiliass.

"Dedzinātāji izraisa ugunsgrēkus, kas apdraud mežus, īpašumus un, galvenokārt, cilvēku dzīvības," ceturtdien Civilās aizsardzības ministrs sacīja televīzijas ārkārtas brīfingā.

"Jūs neaizbēgsiet no atbildības, mēs jūs atradīsim, un jūs tiksiet saukti pie atbildības."

Vasarās savvaļas ugunsgrēki Grieķijā ir ļoti izplatīti, un zinātnieki to izcelsmi ir saistījuši ar klimata pārmaiņām, īpaši karstuma viļņu pieaugošo biežumu un intensitāti.

​Policija un Grieķijas izlūkdienesti šobrīd izmeklē ar arestiem saistītos notikumus, ziņo AFP.

Valdības pārstāvis Pavloss Marinakis Grieķijas sabiedriskajai raidorganizācijai ERT sacīja, ka no 140 arestiem, kas veikti saistībā ar savvaļas ugunsgrēkiem, 79 bija saistīti ar ļaunprātīgu dedzināšanu.

Simtiem ugunsdzēsēju visā Grieķijā cīnās ar nāvējošiem meža ugunsgrēkiem jau vairāk nekā mēnesi.

Pēdējais lielais ugunsgrēks, kas sestdien izcēlās netālu no ostas pilsētas Aleksandropolisas, ir kļuvis par lielāko, kāds reģistrēts Eiropas Savienībā, sacīja Eiropas komisārs Janess Lenarčičs.

Tikmēr Parnitas kalnā netālu no Atēnām ugunsgrēki sākuši plosīties galvaspilsētai piegulošajā mežā, apdraudot nacionālo parku.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu