Somijā aizturēts krievu neonacists, kurš piedalījies uzbrukumos Ukrainai

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Jans Petrovskis
Jans Petrovskis Foto: NEXTA/X

Viens no Krievijas neonacistu grupējuma "Rusič" līderiem Jans Petrovskis (pseidonīms "Slavjan") aizturēts Somijā, ziņo "Unian", atsaucoties uz vietējiem izdevumiem "Yle" un "MTV Uutiset".

Jans tiek turēts aizdomās par piedalīšanos teroristu grupējuma aktivitātēs un teroristu grupējuma atbalstīšanu. Tiek pieļauts, ka viņš bijis iesaistīts teroristu noziegumos, kas pastrādāti Ukrainas Luhanskas un Doneckas apgabalā no 2014. gada jūnija līdz 2015. gada augustam.

Ukraina jau esot vērsusies pie Somijas varasiestādēm ar lūgumu izdot vīrieti. Šobrīd policija pieprasa vīrieša apcietinājuma pagarināšanu, "lai veicinātu izmeklēšanu un likumpārkāpēja izdošanu".

Pats vīrietis, kurš piedalījies uzbrukumos Ukrainai, savu vainu Ukrainā pastrādātajos teroristu noziegumos noliedz.

Grupējums "Rusič", ko Ukrainas varas iestādes dēvē par "Vagner" apakšnodaļu, sociālajos tīklos apgalvo, ka Petrovskis Somijā aizturēts pirms vairāk nekā mēneša, 20. jūlijā, un tagad no migrantu aizturēšanas centra pārvests uz cietumu. Cēloņi viņa komandiera ceļojumam uz citu valsti "Rusič" nav minēti, taču tiek pieņemts, ka viņš bija devies līdzi savai sievai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu