VIDEO FIFA uz laiku atstādina UEFA viceprezidentu, kurš spēlētāju noskūpstīja uz lūpām

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Luis Rubiales/"Twitter"

FIFA uz laiku atstādinājusi Spānijas Futbola federācijas (RFEF) prezidentu un UEFA viceprezidentu Luisu Ruvjalesu, jo apbalvošanas ceremonijā pēc Pasaules kausa fināla sagrāba Spānijas izlases futbolisti Jenni Ermoso un bez spēlētājas piekrišanas noskūpstīja viņu uz lūpām, vēsta medijs "The Guardian".

Spānijas Futbola federācijas prezidents ir atteicies atkāpties no amata notikušā dēļ.

Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA), kas ceturtdien sāka disciplinārlietu par Ruvjalesa pārkāpumu, sestdien uz izmeklēšanas laiku, pagaidām uz 90 dienām, atstādināja Ruvjalesu no visām ar futbolu saistītām aktivitātēm.

Svētdien Sidnejā notikušajā finālspēlē Spānija ar rezultātu 1:0 uzvarēja Angliju un izcīnīja savu pirmo lielot titulu sieviešu futbola meistarsacīkstēs.

Ermoso vēlāk sociālajos tīklos atklāja, ka Ruvjalesa rīcība viņai bija nepatīkama.

Piektdien Madridē RFEF ārkārtas ģenerālasamblejā Ruvjaless skaidroja savu pārkāpumu Spānijas reģionālajām federācijām, klubiem, futbolistiem, treneriem un tiesnešiem.

Vietējie mediji ziņoja, ka Ruvjaless, kurš atvainojās par pārkāpumu, iesniegs atlūgumu, taču viņš RFEF ģenerālasamblejā paziņoja, ka neatkāpsies no amata un cīnīsies līdz galam. Ruvjaless arī teica, ka tiekot vajāts kopš stāšanās amatā 2018.gadā.

Kā stāstīja Ruvjaless, Ermoso apbalvošanas ceremonijā centusies viņu pacelt, RFEF prezidents jautājis, vai var futbolisti noskūpstīt un viņa piekritusi. Turpretī pati Ermoso noliedz, ka būtu centusies pacelt prezidentu un saruna par to, vai viņš futbolisti drīkst noskūpstīt, nav notikusi.

"Uzskatu, ka nevienai personai savā darba vietā nevajadzētu kļūt par upuri šādai uzvedībai," teica futboliste.

RFEF uz to atbildēja, ka prezidents nemelojot, un solīja iesūdzēt tiesā futbolisti par viņas apgalvojumiem, tāpat vērsties pret viņu pārstāvošo arodbiedrību FUTPRO. Ermoso, viņas 22 komandas biedrenes un vēl vairāk nekā 50 spāņu futbolistu paziņoja, ka nepārstāvēs izlasi, ja RFEF turpinās vadīt Ruvjaless.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu