Lailss Budapeštā izcīna savu trešo zeltu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Hoā Laiss
Hoā Laiss Foto: AFP/SCANPIX

ASV sprinteris Noā Lailss 26. augustā Budapeštā pasaules čempionātā vieglatlētikā izcīnīja savu trešo zelta medaļu, uzvarot arī 4x100 metru stafetē.

Lailss, kurš uzvarēja arī 100 un 200 metros, stafetes finālā skrēja kopā ar Kristianu Kolemenu, Fredu Kerliju un Brendonu Kārnsu. Lai gan amerikāņiem neizdevās perfektas stafetes maiņas, finišs 37,38 sekundēs ļāva izcīnīt zeltu.

Itālijas kvartets, kurā bija olimpiskais čempions Marcels Džeikobss, izcīnīja sudrabu ar finišu 37,62 sekundēs jeb 0,24 sekundes lēnāk par uzvarētājiem. Trešie bija jamaikieši, kuri zaudēja 0,38 sekundes un par četrām sekundes simtdaļām uzveica Lielbritāniju.

Sievietēm 4x100 metru stafetē uzvarēja ASV kvartets, kurā bija Šakarri Ričardsone, Geibriela Tomasa, Tvaniša Terija un Tamari Deivisa - viņas ar finišu 41,03 sekundēs laboja čempionāta rekordu. Ričardsone uzvarēja arī individuāli 100 metros un guva bronzu divreiz garākā distancē.

Par 0,18 sekundēm lēnāka bija Jamaikas izlase, kuras sastāvā bija 200 metru čempione un 100 metru vicečempione Šerika Džeksone un pieredzējusī Šellianna Freizere-Praisa. Gandrīz sekundi jeb 0,94 sekundes zaudēja Lielbritānijas sprinteres.

Meistarsacīkstes norisināsies līdz 27.augustam, tajās piedaloties vairāk nekā 2000 vieglatlētiem no 202 pasaules valstīm.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu