VIDEO Nosaukta 2023. gadā skaistākā Eiropas pludmale

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Video Media Studio Europe/Shutterstock

Eiropas piekrastes rotā daudzas skaistas pludmales, kur laiski atpūsties, gulšņāt smiltīs, sauļoties, apbrīnot jūras neaizsniedzamo horizontu vai nodoties vasarīgām aktivitātēm. Viena no vadošajām ceļojumu vietnēm "European Best Destinations" nosaukusi 2023. gada skaistāko Eiropas pludmali.

Saskaņā ar ceļojumu ekspertu veidoto vietni, kas kalpo kā ceļvedis daudziem ceļotājiem sava galamērķa izvēlei, Spānijas pludmale Torrent de Pareis ir oficiāli atzīta par skaistāko pludmali Eiropā 2023. gadā.

Šis mazais, Vidusjūras apskalotais Baleāru salu paradīzes stūrītis ir maģiska vieta, kur izbaudīt ne tikai skaisto dabu un kristāldzidru ūdeni. 

Brauciens Sa Calobra, mazo pilsētiņu netālu no Torrent de Pareis, jau vien ir ceļojuma vērts. No līkumotajiem kalnu ceļiem paveras neticams skats uz Tramuntana kalnu grēdu. Jāņem gan vērā, ka pēdējos 12 kilometrus kopējais kritums no kalniem līdz krastam ir 800 metri.

No Sa Calobra tikai nelielas pastaigas (apmēram 400 metru) attālumā iespējams nokļūt vietā, kur Torrent de Pareis upe ietek Vidusjūrā.

Pēdējās ceļa posms līdz pludmalei ved caur diezgan mazu tuneli, pēc kura paveras iespaidīgs skats. Milzīga, atklāta teritorija, ko ieskauj augstas kalnu grēdas un neliela, burvīga akmeņaina pludmale.

Līcī pirms pludmales gandrīz vienmēr ir noenkurojušās dažādas lielas un mazas jahtas un laivas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu