No Parīzes ielām uz visiem laikiem pazūd elektriskie skrejriteņi (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Elektrisko skrejriteņu aizvešana no Parīzes ielām.
Elektrisko skrejriteņu aizvešana no Parīzes ielām. Foto: Reuters / Scanpix

Parīze sākusi atvadīties no elektriskajiem skrejriteņiem. Operatoriem tie jāizvāc no Francijas galvaspilsētas ielām līdz  31. augusta naktij, jo ar 1. septembri Parīzē stājas spēkā skrejriteņu pilnīgs aizliegums.

Tūristiem, kas vēlas klīst pa Gaismas pilsētas bruģētajām ielām ar īrētu elektrisko skrejriteni, ir atlikušas vien pāris dienas, lai to izdarītu, līdz elektriskie transportlīdzekļi uz visiem laikiem pilsētā tiks aizliegti.

Aizliegums pieņemts pēc Parīzē šī gada 2. aprīlī notikušā referenduma, kad 89% vēlētāju nobalsoja pret nomas elektrisko skrejriteņu klātbūtni galvaspilsētas ielās.

Referendums izsauca reti lielu "sabiedrisko apspriešanu" un veidoja garas rindas pie vēlēšanu urnām visā pilsētā. Taču vēlētāju aktivitāte referendumā bija zema. Tajā piedalījās 7,46% reģistrēto vēlētāju.

Pilsētas varas iestādes pēc aprīlī notikušā referenduma nepagarināja līgumus ar uzņēmumiem "Dott", "Lime" un "Tier", kas nodarbojas ar elektrisko skrejriteņu nomu.

Līgumi beidzas 1. septembrī, līdz tam kompānijām no pilsētas ielām jāizvāc visi 15 000 skrejriteņi.

"Tier Mobility" izdevumam "Le Figaro" pastāstīja, ka dienā no ielām izvāc 450 skrejriteņu un, tuvojoties līguma beigu termiņam, grasās izvest 750 skrejriteņu dienā.

Visas trīs Parīzes elektrisko skrejriteņu nomas kompānijas paziņoja, ka veiks transportlīdzekļu apkopi un profilaktisko aprūpi, bet pēc tam tos nosūtīs uz citām Francijas pilsētām vai citām valstīm, tostarp Vāciju, Poliju, Beļģiju, Itāliju un Izraēlu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu