Verstapens atkārto Fetela pēc kārtas izcīnīto uzvaru rekordu (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Red Bull" pilots nīderlandietis Makss Verstapens
"Red Bull" pilots nīderlandietis Makss Verstapens Foto: Reuters/ScanPix

"Red Bull" pilots nīderlandietis Makss Verstapens svētdien Zanfortā savā mājas trasē izcīnīja uzvaru Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta 12.posmā, atkārtojot vācieša Sebastiana Fetela deviņu pēc kārtas uzvarēto posmu rekordu.

"Red Bull" pilots šajā trasē izcīnīja savu trešo uzvaru pēc kārtas pēc uzvaras kvalifikācijā, par 3,744 sekundēm apsteidzot "Aston Martin" pilotu Fernando Alonso, kurš ieguva bonusa punktu par ātrāko apļa laiku.

"Alpine" braucējs Pjērs Gaslī šķērsoja finiša līniju ceturtajā vietā aiz "Red Bull" pilota Serhio Peresa, taču francūzis pacēlās uz trešo vietu, jo Peresam tika piemērots piecu sekunžu sods par ātruma pārsniegšanu boksu joslā.

Sacīkstes uz 40 minūtēm tika apturētas pēc "Alfa Romeo" pilota Džou Guaņju avārijas. Tās tika atsāktas ar startu aiz drošības mašīnas 65. no 72 apļiem.

Sacīkstes paliks atmiņā arī ar daudzām riepu maiņām mainīgo laika apstākļu dēļ.

Sacīkstes atsākās ar Verstapenu, Alonso, Peresu un Gaslī vadībā. Pēc diviem apļiem aiz drošības mašīnas Verstapens palielināja pārsvaru, izcīnot savu 11.uzvaru šosezon un kopvērtējumā palielinot pārsvaru pār Peresu līdz 138 punktiem.

Arī Fetels savu deviņu uzvaru sēriju 2013.gadā panāca ar "Red Bull" braucamo.

Verstapena uzvara bija "Red Bull" 14. pēc kārtas, ieskaitot pagājušā gada pēdējās sacīkstes. Arī tas ir jauns rekords.

Verstapens ar savu 46.uzvaru F-1 posmos pietuvojās arī savam pērn sasniegtajam sacensību rekordam, kad viņš uzvarēja 15 posmos. Šobrīd Verstapens, kuram nākamajā mēnesī apritēs 26 gadi, ir piektais visu laiku panākumiem bagātākais braucējs posmu uzvarās. Ar deviņām atlikušām šīs sezonas sacensībām tuvākie viņam ir francūzis Alēns Prosts (51) un Fetels (53).

Šī bija vēl viena slikta diena "Ferrari", jo Šarlzs Leklērs bolīda apakšas bojājumu dēļ izstājās 44.aplī. Viņam tās šosezon bija trešās nepabeigtās sacensības, kas ir tikpat daudz kā visā pagājušajā sezonā.

Kopvērtējumā pārliecinošs līderis ir Verstapens, kurš sakrājis 339 punktus. Otrais ar 201 punktu ir Peress, bet Alonso ar 168 punktiem par 12 punktiem apsteidz "Mercedes" pilotu Luisu Hamiltonu.

F-1 2023.gada čempionātā paredzēti 22 posmi.

2022.gada čempionātā otro reizi pēc kārtas uzvarēja nīderlandietis Makss Verstapens.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu