Krasnojarskā aizturēti divi pusaudži, kuri apgriezuši Prigožina un Utkina portretus (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Krievijas pilsētā Krasnojarskā policija aizturējusi divus pusaudžus, kuri Sarkanajā laukumā pēc algotņu grupējuma "Vagner" līderu aviokatastrofas apgriezuši tur uzstādītos Jevgeņija Prigožina un Dmitrija Utkina portretus, ziņo neatkarīgais medijs "Meduza". 

Vienu no pusaudžiem, kurš mēģināja aizbēgt, policisti nosvieda ar seju zemē un sasēja. Otram pusaudzim izdevies aizbēgt no policijas, taču vēlāk viņš pats ieradies iecirknī.

Pusaudzis, kuru policisti nogāza zemē, izdevumam "NGS24.RU" pastāstīja, ka policijai ar viņiem bijusi saruna.

"Tā kā mēs neko neesam iznīcinājuši... Naudas sods vai brīdinājums. Es vēl neko neesmu parakstījis, rakstu paskaidrojumu," viņš sacīja.

Savukārt Krasnojarskas Iekšlietu ministrijas preses dienestā norādīja, ka pusaudžus nesodīs, bet viņiem tiks izteikts brīdinājums.

Jau ziņots, ka 23. augustā Tveras apgabalā avarēja Prigožinam piederošā lidmašīna "Embraer Legacy 600". Atbilstoši Krievijas aviācijas pārvaldes informācijai lidmašīnā atradās desmit cilvēki - trīs apkalpes locekļi un septiņi pasažieri. Pasažieru vidū bijuši arī Prigožins un Utkins.

Visi cilvēki, kas atradās lidmašīnā, gājuši bojā.

Krievijas Izmeklēšanas komiteja svētdien paziņoja - ekspertīžu rezultātā apstiprināts, ka bojāgājušo identitāte atbilst apkalpes locekļu un pasažieru oficiālajam sarakstam.

Tādējādi komiteja apstiprināja, ka bojāgājušo vidū ir arī Prigožins un Utkins.

Tiesa gan, ekspertu vidū un mediju telpā kopš katastrofas brīža izskanējuši arī pieņēmumi, ka tas ir Prigožina nāves inscenējums, "Vagner" dibinātājam dodot iespēju pazust.

Kā vēl piektdien tviterī norādīja Lielbritānijas militārais izlūkdienests, "nav neapstrīdamu pierādījumu, ka Prigožins bija lidmašīnā, un viņš ir pazīstams kā cilvēks, kas ievēroja ārkārtīgus drošības pasākumus".

"Tomēr ir lielā mērā ticams, ka viņš tiešām ir miris," atzina britu izlūki.

Rietumos bāzēto krievu mediju iztaujātie eksperti sliecas par labu versijai, ka Prigožina lidmašīnas katastrofa ir Kremļa atriebība par jūnijā notikušo "Vagner" dumpi.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu