Siliņas valdība nepakļaušoties sankcionētu personu ietekmei (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Partiju apvienības "Jaunā vienotība" pārstāve, Valsts prezidenta Ministru prezidenta amatam nominētā Evika Siliņa tikšanās laikā ar Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!" – "Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" pārstāvjiem Ministru kabinetā.
Partiju apvienības "Jaunā vienotība" pārstāve, Valsts prezidenta Ministru prezidenta amatam nominētā Evika Siliņa tikšanās laikā ar Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!" – "Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" pārstāvjiem Ministru kabinetā. Foto: Paula Čurkste/LETA

Premjera amata kandidātes Evikas Siliņas (JV) valdībā, ja viņai tādu izdosies veidot, nebūšot sankcijām pakļautu personu ietekmes.

Siliņa pirmdien LTV raidījumā "Šodienas jautājums" apliecināja, ka viņai personīgi šis jautājums ir ļoti svarīgs. "Jaunās Vienotības" vērtībās vienmēr esot bijusi aktuāla tēma, ka viņi neesot atkarīgi no kāda viena finansētāja, pauda premjera amata kandidāte.

Ja šāds spiediens no sankcijām pakļautām personām būs un Siliņa redzēs, ka kāds valdības ministrs pieņem "ietekmētus lēmumus" viņa paturēšot tiesības atsaukt šādu ministru no amata.

Māris Sprindžuks (AS) šodien intervijā Latvijas radio sacīja, ka gadījumā, ja Zaļu un zemnieku savienība (ZZS) būs valdībā, būtu godīgi, ja Aivars Lembergs sēž pie galda valdībā, un "tad tā ietekme ir redzama atklāti visiem". Jebkura veida manipulēšana, ka "mēs tur neietekmēsimies", Sprindžuka ieskatā ir māžošanās.

Ka ziņots, Ministru prezidenta amatam nominētā Evika Siliņa (JV) pēc "Apvienotā saraksta" (AS) lūguma līdz trešdienas rītam valdības veidošanas sarunās ieturēs pauzi.

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs atbilstoši Satversmei aicinājis Siliņu sastādīt valdību.

Trešdien, 30.augustā, paredzēta Rinkēviča un Siliņas tikšanās par panākto progresu jaunās koalīcijas veidošanā.

Saeimā JV ir 26 deputātu vietas, ZZS - 16, bet "Progresīvajiem" - 10 mandāti, kas kopā iespējamās jaunās valdības tā dēvētajam kodolam dod 52 balsis jeb minimālu vairākumu. AS ir 15 parlamentārieši un NA - 13 deputātu vietas.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu