Ziepniekkalns ticis pie jaunas ielas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Daudzstāvu dzīvojamo māju masīvs Ziepniekkalnā. Ilustratīvs attēls.
Daudzstāvu dzīvojamo māju masīvs Ziepniekkalnā. Ilustratīvs attēls. Foto: Rebeka Žeire/LETA

Ieguldot vairāk nekā vienu miljonu eiro, mājokļu attīstītājs "Bonava Latvija" Ziepniekkalnā izbūvējis un nodevis satiksmes dalībnieku lietošanā līdz šim neeksistējošo Reimermuižas ielu, kā arī pilnībā rekonstruējis blakus esošo Tumes ielu, informēja attīstītāja pārstāvji.

Kompānijā skaidro, ka tādējādi ar 180 metru garās un ar bruģi klātās Reimermuižas ielas izbūvi atrisināts jautājums par iespēju piekļūt vairākiem Misas ielas privātīpašumiem, kā arī vairākiem pašvaldības zemesgabaliem.

Tāpat darbu laikā 250 metru garumā pilnībā rekonstruēta arī blakus esošā Tumes iela - tā izveidota par pilnvērtīgu divu joslu ielu ar platām gājēju ietvēm abās pusēs, turklāt rekonstrukcijas gaitā izbūvēta arī jauna lietusūdens kanalizācija, ierīkots jauns ūdensvads, elektrotīkli, ielas apgaismojums, kā arī ievilkti jauni vājstrāvas tīkli.

Gar Tumes ielu izveidotas arī vairākas autostāvvietas, kur apkaimes iedzīvotāji un Ziepniekkalna kapu apmeklētāji turpmāk varēs novietot savas automašīnas.

Ielu izbūves darbi veikti arī Ķengaragā esošās Prūšu ielas apkārtnē, kur apkaimes iedzīvotāju lietošanai nule kā nodots jauns 130 metru garš ielas posms, kas savieno Prūšu ielu ar pašvaldībai piederošo stadionu, Rīgas 65. pamatskolu un diviem blakus esošajiem bērnudārziem, kā arī 185 metru garumā rekonstruēta iekšpagalma iela.

Būvniecības laikā veikta arī elektrotīkla un ielu apgaismojuma ierīkošana, lietus kanalizācijas un ūdensvada rekonstrukcija un izbūve. Apkaimes iedzīvotāju ērtībām attīstītājs par saviem līdzekļiem izbūvējis arī jaunu gājēju celiņu, kas veido pieslēgumu Prūšu ielai.

Ziepniekkalnā un Ķengaragā īstenotā pilsētas ielu izbūve ir daļa no "Bonava Latvija" jauno mājokļu projekta "Pīlādžu mājas" Tumes ielā 25 un projekta "Blūmendāles mājas" Prūšu ielā 1E realizācijas un apkārtējās teritorijas labiekārtošanas ieceres.

Kopējās "Bonava Latvija" veiktās investīcijas pilsētas infrastruktūras attīstībā abās minētajās apkaimēs pārsniedz 1,6 miljonus eiro.

Jau ziņots, ka "Bonava Latvija" pagājušajā gadā strādāja ar 35,349 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 7,1% mazāk nekā 2021.gadā, bet uzņēmuma peļņa samazinājās par 7,5% un sasniedza 4,998 miljonu eiro.

"Bonava Latvija" īsteno gan ekonomiskā, gan biznesa segmenta mājokļu attīstīšanu, būvniecību un pārdošanu Rīgā.

"Bonava Latvija" mātesuzņēmums "Bonava" ir viens no lielākajiem nekustamo īpašumu attīstītājiem Ziemeļeiropā. Kompānija strādā Vācijā, Zviedrijā, Somijā, Dānijā, Norvēģijā, Sanktpēterburgā, Igaunijā, Lietuvā un Latvijā, 2022.gadā sasniedzot apgrozījumu 1,48 miljardu eiro apmērā. "Bonava" akcijas kotē "Nasdaq" biržā Stokholmā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu