Policijai paredz tiesības aizliegt neaizsargātai personai pamest Latviju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Policists. Attēls ilustratīvs.
Policists. Attēls ilustratīvs. Foto: Ieva Lūka/LETA

Valdība otrdien atbalstīja grozījumus likumā "Par policiju", kas paredz policista tiesības pieņemt lēmumu par aizliegumu neaizsargātai personai uz laiku līdz četriem mēnešiem izceļot no Latvijas.

Šādu lēmumu varēs pieņemt, ja saņemta informācija vai iesniegums, kas liecina par to, ka neaizsargātās personas dzīvība, veselība vai drošība var tikt apdraudēta.

Valsts policijas priekšnieka pilnvarotā darbinieka lēmums stājas spēkā tā pieņemšanas brīdī. Lēmuma apstrīdēšana neaptur tā darbību.

Valsts policija par pieņemto lēmumu par aizliegumu neaizsargātai personai izceļot no Latvijas nekavējoties, bet ne vēlāk kā nākamajā dienā informē Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldi.

Valsts policijas priekšnieks apstrīdēšanas iesniegumu izskata un lēmumu pieņem desmit dienu laikā. Pieteikuma iesniegšana tiesā neaptur lēmuma par aizliegumu neaizsargātai personai izceļot no Latvijas darbību.

Ziņu apjomu, kas par neaizsargātu personu, attiecībā uz kuru pieņemts lēmums par liegumu izceļot no Latvijas, kā arī par bērnu, par kuru tiesa ir pieņēmusi lēmumu par aizliegumu viņu izvest no valsts, iekļaujams Personu izceļošanas un izvešanas liegumu reģistrā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu