Otrdien avārijās Latvijā cietuši 11 cilvēki. Ugunsgrēkos viens cietušais

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Jaunās Valsts policijas dienesta automašīnas prezentēšanas pasākumā pie Valsts policijas ēkas.
Jaunās Valsts policijas dienesta automašīnas prezentēšanas pasākumā pie Valsts policijas ēkas. Foto: Lita Millere/LETA

29. augustā Latvijā reģistrēts 121 ceļu satiksmes negadījums, kuros cieta 11 cilvēki, informē Valsts policija. Arī dzēsti vairāki platības ziņā nelieli ugunsgrēki un vienā no tiem cietis cilvēks, vēsta Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā aizturēti seši vadītāji

Otrdien pieci cietušie reģistrēti avārijās Rīgas reģionā, vēl pieci - vienā avārijā Vidzemē, bet viens - Latgalē. Trīs no cietušajiem bija velosipēdisti.

Par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā policija vakar aizturējusi sešu vadītājus: četrus - Rīgas reģionā, bet divus - Vidzemē. Pieci aizturētie vadītāji pie transportlīdzekļu stūres bija sēdušies tik nopietnā reibumā, ka viņiem piemērots kriminālsods, līdz ar to konfiscēs transportlīdzekli vai piedzīs transportlīdzekļa vērtību.

Par ātruma pārsniegšanu autovadītājiem vakar noformēti 173 protokoli: Rīgas reģionā sodīti 25 autovadītāji, Vidzemē - 68, Latgalē - 47, Zemgalē - 18, bet Kurzemē - 15 autovadītāji. Viens vadītājs sodīts par agresīvu braukšanu.

Kopumā policija vakar noformējusi 338 protokolus par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem.

VUGD saņēmis 40 izsaukumus

Plkst. 20.05 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Lauku ielu Dobelē, kur dega vienstāva dārza māja 25 kvadrātmetru (m2) platībā. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no ēkas evakuējās viens cilvēks, kurš ugunsgrēkā cieta. Ugunsdzēsēji glābēji viņu nogādāja līdz Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbiniekiem. Darbs notikuma vietā noslēdzās pēc stundas.

Plkst. 19.31 VUGD saņēma izsaukumu uz Talsu novada Sabili, kur divstāvu dzīvojamās mājas otrā stāva dzīvoklī dega sadzīves mantas 20 m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no mājas evakuējās divi cilvēki. Ugunsgrēks tika likvidēts plkst.20.32.

Plkst. 17.35 VUGD saņēma izsaukumu uz Preiļu novada Aglonas pagastu, kur vienstāva pirmsskolas izglītības iestādes ventilācijas šahtā dega filtrs un siltinājums 2 m2 platībā. Pirms VUGD ierašanā no ēkas evakuējās pieci cilvēki. Plkst. 20.03 degšana tika likvidēta.

Plkst. 16.05 tika saņemts izsaukums uz Bērzu aleju Ogrē, kur piecstāvu dzīvojamās mājas otrā stāva dzīvoklī dega bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens 0,1 m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotā dzīvokļa evakuēja vienu cilvēku, savukārt vēl viens cilvēks no ēkas bija evakuējies paša spēkiem. Plkst. 16.43 darbs notikuma vietā noslēdzās.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega noliktava, trīs gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens un piecos gadījumos atkritumi. Kopumā diennakts laikā VUGD saņēmis 40 izsaukumus - 13 uz ugunsgrēku dzēšanu, 21 uz glābšanas darbiem, bet seši izsaukumi bija maldinājumi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu