Harijs Vītoliņš par Vītoliņu dinastiju hokejā un spiedienu turpinājumam: "Nekas nav beidzies"

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: publicitātes

Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Harijs Vītoliņš, viesojoties “Radio SWH” raidījumā “Ar dziesmu par dzīvi”, pastāsta par Vītoliņu dinastiju hokejā, kur nozīmīgu lomu spēlējuši trīs paaudžu Vītoliņi – vectēvs, tēvs un dēls. Tāpat treneris apstiprina, ka zināms spiediens dinastijas turpinājumam bijis, taču šobrīd dzimtas nākotnes veidotājas ir viņa meitas.

Raidījuma vadītājai Inesei Vaikulei Vītoliņš norāda, ka tagad redzam daudzas dinastijas dažādos sporta veidos, taču 80. gados, kad sācis spēlēt hokeju, tā nav bijusi ierasta prakse. “Tas bija retums, kad vectēvs, tēvs un dēls – visi ir Hariji,” viņš stāsta, piebilstot, ka daudzi nav varējuši saprast, kurš ir kurš. Kādā reizē Vītoliņš pat piedzīvojis kuriozu, kad pirmo reizi devies strādāt uz Maskavu.

“Man piezvanīja un teica: “Tik sen neesam tikušies, vajadzētu satikties!” It kā es esmu tajā padomju izlasē spēlējis, neatcerējos pēc tiem uzvārdiem, pēc vārdiem,” atmiņās dalās treneris. “Tad, kad es aizgāju satikties, tad trīs opji man priekšā un viņi man saka: “Vai, kā tu esi jauns palicis!” Vītoliņš turpina: “Es lepojos ar savu tēvu un vectēvu, un es domāju, ka viņi ar mani var mazliet lepoties. Kā es saku, tas ir tikai tāds dzīves starpposms – vēl daudz ko gribas parādīt.”

Taujāts par to, vai bijis spiediens, ka jātiek līdz Harijam arī paša ģimenē, Vītoliņš atbild apstiprinoši: “Mana sieva jau visvairāk pārdzīvoja. Es teicu: “Kā ir, tā ir.” Es dikti mīlu savas meitas, viņas arī par hokeju ļoti pārdzīvo. Es teicu: “Tas jau nenozīmē, ka tā dinastija beidzas.” Meitas tāpat var turpināt.” Viņš uzskata, ka nekas nav beidzies: “Tas ir tikai tāds ilgāks posms, kad mēs joprojām esam trīs.”

Pilnu raidījuma ierakstu vari noklausīties šeit!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu