FOTO UN VIDEO Misisipi štatā noķerts rekordliels aligators

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vairāk kā 360 kilogramu smagais aligators.
Vairāk kā 360 kilogramu smagais aligators. Foto: Red Antler Processing/"Facebook"

Sestdien Misisipi štata Jazoo upē četri mednieki noķēra vairāk nekā četrus metrus garu un vairāk nekā 360 kilogramu smagu aligatoru. Tas pārspēj iepriekšējo štata rekordlielo aligatoru, kas tika notverts 2017. gadā, bija četrus metrus garš un svēra nedaudz vairāk par 347 kilogramiem, vēsta "Insider".

Šeins Smits, uzņēmuma "Red Antler Processing" īpašnieks Jazoo pilsētā, Misisipi štatā, savā dzīvē ir redzējis daudzus aligatorus, taču neviens nav bijis ne tuvu tik liels kā 26. augustā notvertais.

"Tas bija sirreāli. Zināt, es esmu redzējis daudzus lielus aligatorus kā gaļas pārstrādātājs un kā mednieks, taču šis bija gluži nepieredzēts gadījums," intervijā "Insider" stāstīja Smits. 

Vietējie dabas aizsardzības speciālisti norāda, ka masīvā plēsēja izcelšana no ūdens ir laba sugas populācijai un pasargās gan cilvēkus, gan mājdzīvniekus.

Vils Tomass, mednieks, kuram kopā ar saviem draugiem Donu Vudsu, Tanneru Vaitu un Džoiju Klārku izdevās pievarēt milzīgo plēsēju, laikrakstam "The Washington Post" pastāstīja, ka bija nepieciešamas gandrīz septiņas stundas, lai notvertu un nogalinātu reptili saskaņā ar valsts tiesību aktiem.

"Laivā sāka smelties ūdens, un mums vajadzēja viņu dabūt laivas otrā pusē, lai mēs nenogrimtu," laikrakstam "Post" sacīja Tomass.

Misisipi Savvaļas dzīvnieku, zivsaimniecības un parku departaments apstiprinājis rekordlielo ķērienu ar paziņojumu, kas tika publicēts "Facebook".

"Viņi šo aligatoru tēviņu notvēra Rietumcentrālajā aligatoru medību zonā. Tas bija nepilnus četrus ar pusi metrus garš, ar vidukļa apkārtmēru 1,67 metri un astes apkārtmēru 1,18 metri."

Smita medību un gaļas pārstrādes uzņēmumā no dzīvniekiem tiek iegūta gaļa ēšanai, bet āda, kuras apstrāde prasīs vairākus mēnešus, kļūs par smalkiem modes izstrādājumiem. 

No šā aligatora aptuveni 172 kilogrami gaļas noziedoti vietējām zupas virtuvēm un labdarības biedrībām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu