Rīgā likvidē vienu vicemēra amatu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rīgas domes ēka
Rīgas domes ēka Foto: Līga Gredzena/LETA

Trešdien, 30. augustā, Rīgas domes deputāti pieņēma grozījumus Rīgas valstspilsētas pašvaldības nolikumā, kas paredz likvidēt vienu vicemēra amatu.

Līdz šim Rīgas domē bija trīs domes priekšsēdētāja vietnieki.

Izveidojot jaunu koalīciju un vienam no vicemēriem Vilnim Ķirsim (JV) tiekot ievēlētam par domes priekšsēdētāju, jaunā koalīcija vienojās vienu vicemēra amatu likvidēt.

Rīgas pašvaldības nolikums paredz, ka viens domes priekšsēdētāja vietnieks atbild par īpašumu pārvaldību un sadarbību ar Pierīgas pašvaldībām, bet otrs - par drošības, pretkorupcijas un atklātības jautājumiem.

Nolikums arī paredz, ka Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieki aizvieto Rīgas domes priekšsēdētāju viņa prombūtnes laikā. Rīgas mēru vispirms aizvieto vicemērs, kurš atbild par īpašumu pārvaldību un sadarbību ar Pierīgas pašvaldībām. Ja šis vietnieks ir kavēts aizvietot Rīgas domes priekšsēdētāju, tad to veic otrs vicemērs.

Pašlaik Rīgas mēram Ķirsim ir divi vietnieki - Edvards Ratnieks (NA/LRA), kurš atbild par īpašumiem un sadarbību ar Pierīgas pašvaldībām, un Linda Ozola ("Kods Rīgai"), kas atbild par drošību un kārtību.

Saskaņā ar grozījumiem pašvaldības nolikumā Rīgas mēru vispirms aizvietos Ratnieks, bet viņa prombūtnē - Ozola.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu