VIDEO Kremļa lakstīgala Solovjovs vēlas Baltijas valstis "noslaucīt no zemes virsas" (2)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Krievijas propagandists Vladimirs Solovjovs.
Krievijas propagandists Vladimirs Solovjovs. Foto: @PhilipLeButt/Twitter.com

Kremļa propagandists Vladimirs Solovjovs komentējis situāciju saistībā ar aizvadīto bezpilota lidaparātu uzbrukumu Pleskavas lidostai. Viņš uzturējis melīgo nostāju, ka Baltijas valstis ir iesaistītas uzbrukuma organizēšanā un kā samaksu par "izdarīto" aicinājis Baltijas reģionu "noslaucīt no zemes virsas", platformā "X" ziņo Ukrainas iekšlietu ministra padomnieks Antons Geraščenko.  

"Paskatīsimies, no kurienes droni varētu tikt palaisti. Pleskava ir tuvu NATO robežai. No kurienes nācis uzbrukums? No Ukrainas? Šaubos. No Baltijas valstīm? Ja tā, tad Baltijas valstīm jābūt iznīcinātām! Noslaukiet tās no zemes virsas," savā raidījumā aicinājis Solovjovs.  

Solovjovs tālāk norādījis, ka Krievijai nepieciešams "atriebties" Baltijas valstīm saistībā ar uzbrukumu un, līdz ar to, uzsākt veselu karu pret NATO. 

"Ja šis uzbrukums tika raidīts no NATO dalībvalstu teritorijas, tas ir kara pieteikums. Tāpēc atbildei jābūt ātrai un jāizmanto kodolieroči," teica Solovjovs. 

Aizsardzības ministre Ināra Mūrniece jau iepriekš norādījusi, ka apgalvojums par Latvijas saistību ar uzbrukumu Pleskavā ir absurds izdomājums.

"Apgalvojums par Latvijas saistību ar aizvadītās nakts notikumiem Pleskavā ir absurds izdomājums, lai visdrīzāk novērstu Krievijas iedzīvotāju uzmanību gan no Krievijas armijas zaudējumiem frontē, gan zaudējumiem valsts iekšienē, kad tiek iznīcināta Krievijas militārā tehnika un infrastruktūra," uzsvērusi Mūrniece.

Kā ziņots iepriekš, dronu uzbrukumā Pleskavas lidostai sabojātas četras armijas transportlidmašīnas. Pleskavas lidostai uzbrukuši apmēram 20 līdz 25 bezpilota lidaparāti, kurus Krievijas karaspēks mēģināja notriekt ar strēlnieku ieročiem.

Krievijas prezidenta preses pārstāvis Dmitrijs Peskovs paziņoja, ka Krievijas varasiestādes vēl nezina, no kurienes tieši atlidoja droni, kas naktī uzbruka lidlaukam Pleskavā.

Pirms Peskova komentāra izskanēja Kremļa propagandistu spekulācijas, ka droni uz Pleskavu varētu būt lidojuši nevis no Ukrainas, bet gan no Baltijas valstīm. Pleskava atrodas apmēram 800 kilometrus no Ukrainas robežas, bet Pleskavas apgabals robežojas ar Latviju un Igauniju.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu