Policija Rēzeknes novadā un Daugavpilī izņēmusi kopumā 12 900 litrus nelikumīgas dīzeļdegvielas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Jaunās Valsts policijas dienesta automašīnas prezentēšanas pasākumā pie Valsts policijas ēkas.
Jaunās Valsts policijas dienesta automašīnas prezentēšanas pasākumā pie Valsts policijas ēkas. Foto: Lita Millere/LETA

Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes likumsargi turpina veiksmīgi cīnīties ar nelikumīgu akcizēto preču apriti. Pagājušajā nedēļā Valsts policijas amatpersonas konfiscēja ievērojamu daudzumu nelegālās degvielas un aizturēja divas personas.

Šī gada 17. augustā Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja Rēzeknes reģionālās nodaļas amatpersonas, kopā ar Ziemeļlatgales iecirkņa amatpersonām veicot operatīvos izmeklēšanas pasākumus Rēzeknes novadā, aizturēja 1988. gadā dzimušu vīrieti, pie kura izņēma 3500 litru dīzeļdegvielas kopā ar nelegālu aprīkojumu.

Par šo pārkāpumu ir sākts administratīvo pārkāpumu process par akcīzes preču aprites noteikumu neievērošanu.

Šī gada 25.augustā Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja Ekonomisko noziegumu apkarošanas nodaļas amatpersonas Daugavpilī, veicot operatīvos pasākumus, izņēma 9420 litrus nelikumīgas dīzeļdegvielas.

Saistībā ar šo ir sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 220.1 panta pirmās daļas par nelikumīgu naftas produktu uzglabāšanu, pārvietošanu (pārvadāšanu) un realizāciju un tika aizturēts 1992.gadā dzimis vīrietis, kurš agrāk bija nonācis policijas redzes lokā par nelikumīgu akcizēto preču apriti.

Atgādinām, ka saskaņā ar Krimināllikuma 220.1 panta pirmo daļu, par naftas produktu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvietošanu (pārvadāšanu) vai realizāciju, ja tā izdarīta ievērojamā apmērā, — soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam, vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu