Rinkēvičs: Jādomā, kā motivēt skolotājus strādāt skolās (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs piedalās preses brīfingā pēc tikšanās ar Ministru prezidentu Rīgas pilī.
Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs piedalās preses brīfingā pēc tikšanās ar Ministru prezidentu Rīgas pilī. Foto: Paula Čurkste/LETA

Patlaban viena no izglītības nozares būtiskākajām prioritātēm ir panākt, lai pedagogi būtu motivēti strādāt skolās, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" sacīja Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Viņš norādīja, ka valstij ir jādomā, kā motivēt pedagogus, tajā skaitā augstskolu pedagoģijas programmu absolventus, lai viņiem būtu vēlme doties strādāt uz skolām.

Runājot par citām nozares prioritātēm, valsts pirmā persona atzina, ka programma "Skola 2030" ir izgaismojusi vairākas lietas, kas ir jāprecizē un jākoriģē, piemēram, skolās būtu jāatsāk vēstures kā atsevišķa priekšmeta mācīšana.

Ļoti būtiski ir arī domāt par to, kā palīdzēt skolas nodrošināt ar mācību materiāliem, sacīja Valsts prezidents.

Par problēmām un prioritātēm izglītības jomā valsts pirmā persona uzturot regulāru dialogu ar izglītības un zinātnes ministri. Prezidenta vērtējumā, ministre diezgan daudz dara, lai atrastu pareizo līdzsvaru nozarē, sākot ar pedagogu atalgojuma problēmām un beidzot ar izglītības kvalitātes stiprināšanu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu