Publicēts jauns video, kurā Prigožins stāsta par draudiem (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Internetā publicēts video, kurā redzams, kā "Vagner" vadītājs Jevgeņijs Prigožins norāda uz draudiem viņa drošībai. Raidorganizācija BBC pieļauj, ka video ir uzņemts dažas dienas pirms viņa nāves aviokatastrofā.

"Tiem, kas diskutē par to, vai es esmu dzīvs vai nē... viss ir kārtībā," publicētajā video saka Prigožins. 

Krievijas algotņu līderis otrdien tika apglabāts Sanktpēterburgā.

Ar "Vagner" saistītais Telegram kanāls "Pelēkā zona" vakar publicēja jauno videoierakstu un paziņoja, ka lidmašīnu notriekusi Krievijas armija. Paziņojumā gan netika sniegti nekādi pierādījumi, kas pamatotu šo apgalvojumu.

Nepilnu pusminūti garajā video Prigožins stāsta: "Šobrīd ir nedēļas nogale, 2023. gada augusta otrā puse, esmu Āfrikā.

Tāpēc cilvēkiem, kuriem patīk diskutēt par manis likvidēšanu, manu intīmo dzīvi, ienākumiem, vai par ko citu – viss ir kārtībā."

Tā sauktā "nedēļas nogales" atsauce videoklipā uz "augusta otro pusi" liek domāt, ka videoklips varētu būt uzņemts 19. vai 20. augustā, ziņo BBC.

VIDEO: 31. augustā publicētais video ar Prigožinu

Videoklipā, kas ierakstīts braucošā transportlīdzeklī, Prigožins redzams maskēšanās apģērbā un cepurē, kas līdzīga tai, ko viņš valkāja 21. augustā publicētajā video, kurā viņš arī norādīja, ka atrodas Āfrikā.

Jau ziņots, ka 23.augustā Tveras apgabalā avarēja Prigožinam piederošā lidmašīna "Embraer Legacy 600". Atbilstoši Krievijas aviācijas pārvaldes informācijai lidmašīnā atradās desmit cilvēki - trīs apkalpes locekļi un septiņi pasažieri. Pasažieru vidū bijuši arī Prigožins un "Vagner" komandieris Dmitrijs Utkins.

Visi cilvēki, kas atradās lidmašīnā, gājuši bojā.

Krievijas Izmeklēšanas komiteja svētdien paziņoja - ekspertīžu rezultātā apstiprināts, ka bojāgājušo identitāte atbilst apkalpes locekļu un pasažieru oficiālajam sarakstam.

Tādejādi komiteja apstiprināja, ka bojāgājušo vidū ir arī Prigožins un Utkins.

Tiesa gan, ekspertu vidū un mediju telpā kopš katastrofas brīža izskanējuši arī pieņēmumi, ka tas ir Prigožina nāves inscenējums, "Vagner" dibinātājam dodot iespēju pazust.

Rīkojumu nogalināt algotņu grupējuma "Vagner" vadītāju Prigožinu, visticamāk, devis Krievijas prezidents Vladimirs Putins, norāda ASV Kara studiju institūts (ISW).

ISW piekrīt viedoklim, ka Prigožina lidmašīnas nogāšanās nenotika nejauši 23.augustā - tieši divus mēnešus pēc dumpja sākuma 23.jūnijā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu