Dienvidāfrikas prezidents: Izmeklēšanā nav atrasti pierādījumi par ieroču piegādi uz Krieviju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ierocis. Ilustratīvs foto.
Ierocis. Ilustratīvs foto. Foto: SERGEI ILNITSKY / EPA

Dienvidāfrikas prezidents Sirils Ramafosa paziņojis, ka neatkarīgā izmeklēšanā nav atrasti pierādījumi tam, ka Krievijas kuģis pagājušā gada nogalē būtu izvedis ieroču kravu no valsts.

"Komisija secināja, ka nav pierādījumu apgalvojumam, ka kuģis no Dienvidāfrikas vedis Krievijai paredzētus ieročus," pavēstīja Ramafosa. "Netika izsniegta ieroču eksporta atļauja, un ieroči netika eksportēti."

Maijā ASV vēstnieks Dienvidāfrikā Rubens Brigetijs paziņoja, ka Krievijas kravas kuģis "Lady R" pagājušā gada decembrī jūras spēku bāzē netālu no Keiptaunas, iespējams, iekrāva ieročus un munīciju.

Dienvidāfrikas iestādes noraidīja šos apgalvojumus un sāka neatkarīgu izmeklēšanu, ko vadīja pensionēts tiesnesis.

Ramafosa sacīja, ka kuģis piestāja pie bāzes, lai piegādātu aprīkojumu, ko 2018.gadā pasūtīja Dienvidāfrikas uzņēmums "Armscor" Dienvidāfrikas Nacionālajiem aizsardzības spēkiem.

Prezidents paziņoja, ka nevar izpaust sīkāku informāciju, jo tas varētu apdraudēt militārās operācijas un Dienvidāfrikas karavīru dzīvības.

Ramafosa arī norādīja, ka apsūdzības ir negatīvi ietekmējušas Dienvidāfrikas ekonomiku un tās stāvokli pasaulē.

"Neviena no apsūdzībām par ieroču piegādēm Krievijai nav apstiprinājusies," pavēstīja Ramafos. "Neviens no tiem, kas izteica šīs apsūdzības, nav spējis sniegt nekādus pierādījumus, lai pamatotu mūsu valstij izvirzītās apsūdzības."

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu