Vairākus latviešus tur aizdomās par spiegošanu Krievijas labā. VID sniedz komentāru

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Valsts ieņēmumu dienests.
Valsts ieņēmumu dienests. Foto: Paula Čurkste/LETA

Lai mazinātu jebkādus riskus saistībā ar iestādes rīcībā esošās informācijas pieejamību un neatbilstošu izmantošanu no nodarbināto puses, Valsts ieņēmumu dienestā (VID) ir spēkā ļoti stingri iekšējie noteikumi un ierobežojumi attiecībā uz informācijas pieejamību un izmantošanu, paziņojumā norāda dienests. 

Nodarbinātajiem ir pieejama tikai tā informācija, kas nepieciešama darba pienākumu veikšanai. Jebkura VID nodarbināto darbība ar datu bāzēs esošo informāciju ir redzama, pārbaudāma un izsekojama, kas arī regulāri un sistemātiski tiek darīts un uzraudzīts.

Tām VID amatpersonām, kam darba pienākumu veikšana ir nepieciešama pielaide valsts noslēpumam, to izvērtē un piešķir Valsts drošības dienests.

Aizdomu gadījumā vai saņemot riska informāciju no citām tiesībaizsardzības iestādēm, VID sniedz tām visu nepieciešamo atbalstu un informāciju un sadarbojas valstij nozīmīgu drošības jautājumu risināšanā.

Savukārt Valsts ieņēmumu dienesta ietvaros attiecībā uz nodarbinātajiem tādos gadījumos tiek veikti visi attiecīgie pasākumi un pārbaudes, lai noskaidrotu lietas faktiskos apstākļus un, ja tiek konstatēti nodarbināto pārkāpumi, piemēroti normatīvajos aktos noteiktie soda mēri.

Valsts ieņēmumu dienests līdz šim nav saņēmis oficiālu informāciju no Valsts drošības dienesta (VDD) saistībā ar plašsaziņas līdzekļos izskanējušo, proti, par VDD izmeklēšanu par četru Latvijas pilsoņu iespējamo sadarbību ar Krievijas specdienestu.

Ņemot vērā, ka publiski izskanējušajā informācijā figurē arī kādas VID nodarbinātās bijušā dzīves biedra vārds, Valsts ieņēmumu dienests pieprasīs Valsts drošības dienestam oficiālu informāciju, lai noskaidrotu faktus un varētu vērtēt attiecīgās amatpersonas rīcību.

Tāpat VID arī apliecina savu gatavību sadarboties un sniegt visu nepieciešamo informāciju VDD, ja tāda tiks pieprasīta. Izvērtējot no Valsts drošības dienesta saņemto informāciju, VID lems par nepieciešamību uzsākt dienesta pārbaudi.

Papildus VID apliecina, ka plašsaziņas līdzekļu sižetos minētajai personai Raitim Dolgovam, pret kuru saskaņā ar publiski izskanējušo informāciju VDD ir uzsācis izmeklēšanu, nav un nekad nav bijušas civildienesta attiecības ar Valsts ieņēmumu dienestu.​

​Jau vēstīts, ka Raitim Dolgovam, vienam no četriem Latvijas pilsoņiem, ko​​ nesen par sadarbošanos ar Krievijas FSB aizturēja Valsts drošības dienests, ir ciešas saites ar VID. 

Tika veikta kratīšana saimniecībā, kas Dolgovam ir kopīga ar viņa šķirto sievu, kura ieņem augstu amatu Valsts ieņēmumu dienestā. Natālijai Dolgovai ir piešķirta pielaide darbam ar valsts noslēpumu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu