Peldēšana, riteņbraukšana un maratons vienās sacensībās. Kārlis Būmeisters par leģendāro “Ironman” triatlonu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: publicitātes

Mūziķis un Eiropas Parlamenta frakcijas padomnieks Kārlis Būmeisters sevi pierādījis arī paaugstinātas slodzes un izturības sacensībās pilnās distances triatlonā jeb “Ironman”, kuras ietver gan peldēšanu un riteņbraukšanu, gan maratonu. “Radio SWH” raidījumā “Ar dziesmu par dzīvi” viņš pastāsta vairāk par to, kādas ir šīs sacensības, ar ko jārēķinās, pirms vispār sāk šādu sporta veidu, kā arī to, vai bērnībā pats aizrāvies ar sportošanu.

Raidījuma vadītājam Paulam Timrotam Būmeisters skaidro pilnās distances triatlona sacensību kārtību. “Vispirms tu nopeldi nepilnus četrus kilometrus krauliņā. Tas ir no Vanšu tilta līdz gandrīz moliņam,” viņš salīdzina; tas parasti aizņem mazliet vairāk par stundu. Tad ātri skrien ārā no ezera, lai novilktu hidrotērpu, uzvilktu apavus un meklētu iepriekšējā vakarā sagatavoto riteni. Arī pārģērbšanās sacensībās tiek ieskaitīta laikā. “Skrien uz ričuka, aiztaisi ķiveri un sāc 180 kilometru maucienu ar ričuku,” stāsta Būmeisters.

Pēc riteņbraukšanas seko apavu maiņa un enerģijas papildināšana. “Faktiski ēšana ir ceturtā triatlona disciplīna, it sevišķi garajās sacensībās. Tad tu sāc skriet maratonu. Ar tādu pietiekami labu tempu, lai tu neesi pēdējais, bet esi pirmais,” smejas Būmeisters. “Viss ir atkarīgs no ieguldītā laika treniņos un arī, protams, no fizioloģijas. Šāda veida izturības paaugstinātas slodzes sportus ir vērts darīt tad, ja tu esi pārliecināts par savu veselību.”

Viņš piebilst, ka pārliecība par savu veselību ir ne tikai, kad izkāp no gultas un jūties labi, bet arī dodies pie ārstiem veikt slodzes testu, lai esi drošs, ka ar sirdi viss ir kārtībā. Taujāts par to, vai arī bērnībā sportojis, Būmeisters norāda, ka bijusi veselīga pietāte un cieņa pret sportu. Viņa tēvs bijis Padomju Latvijas biatlona izlases dalībnieks, taču pats tieši biatlonu nekad nav mēģinājis. ""Dzeguzīte" bija mana vienīgā komanda, teiksim tā, – uz skatuves, bet bez sporta elementa. Līdz ar to individuālais sports kaut kā ilgtermiņā mani acīmredzot ir uzrunājis, un tas ir arī tas, ko es labprāt daru.”

Pilnu raidījuma ierakstu vari noklausīties šeit!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu