Onanā atkal izsaukts uz Kamerūnas izlasi, kurai gaidāma svarīga spēle

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Andrē Onanā.
Andrē Onanā. Foto: Action Images via Reuters/Scanpix

Uz Kamerūnas futbola izlasi atkal izsaukts vārtsargs Andrē Onanā, kurš no valstsvienības tika izslēgts pagājušā gada decembrī Pasaules kausa izcīņas laikā un arī pats paziņoja par karjeras beigšanu izlasē.

Jau vēstīts, ka 27 gadus vecais sportists tika atstādināts no izlases par disciplināriem pārkāpumiem. Futbolistam bija nesaskaņas ar galveno treneri Rigobertu Songu, taču Onanā toreiz noliedza, ka būtu rīkojies pret komandas interesēm.

Onanā tviterī rakstīja, ka ir piepildījis sapni spēlēt izlasē, bet visiem stāstiem, arī skaistajiem, reiz pienākot beigas.

"Mans stāsts ar Kamerūnas izlasi ir beidzies. Futbolisti nāk un iet, parādās jaunas sejas, bet pirmajā vietā ir Kamerūna," aizvadītā gada decembrī tviterī rakstīja Onanā. "Mana valsts ir mūžīga, tāpat kā mana mīlestība pret izlasi un tiem cilvēkiem, kas ar mani bijuši visās grūtībās."

Tagad vārtsargs atkal ir izsaukts uz izlasi, kurai trešdien jāaizvada svarīgs mačs Āfrikas Nāciju kausa izcīņas kvalifikācijā pret Burundi. Tikai uzvara kamerūniešiem ļaus kvalificēties finālturnīram, kas no 2024.gada 13.janvāra līdz 11.februārim norisināsies Kotdivuārā.

Onanā karjeru uzsāka dzimtenē Samuela Eto futbola akadēmijā, bet 14 gadu vecumā pievienojās spāņu grandam "Barcelona", vēlāk dodoties uz nīderlandiešu Amsterdamas "Ajax", ko pārstāvēja līdz 2022.gadam. Iepriekšējā sezonā Onanā spēlēja Itālijas A sērijas klubā Milānas "Inter", bet šovasar par 43,8 miljoniem sterliņu mārciņu (51,2 miljoni eiro) pārcēlās uz Anglijas premjerlīgas klubu Mančestras "United".

Kamerūnas izlases rindās Onanā laukumā devies 34 spēlēs, pēdējo maču aizvadot 2022.gada Pasaules kausa izcīņā pret Šveici, kurā viņa pārstāvētā vienība zaudēja ar 0:1.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu