"Ja tu zinātu, cik bieži esmu raudājusi." Māte satiek savu 42 gadus neredzēto dēlu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

28. augustā vīrietis, kas zīdaiņa vecumā tika nolaupīts, pēc 42 gadiem pirmo reizi dzīvē saticis savu bioloģisko māti viņas mājās Valdivijā, Čīlē, ziņo kanādiešu medijs "CTV News".

Ārsti Marijas Anželikas Gonzalesas dēlu Džeimsu Lipertu Taidenu pirms 42 gadiem tieši pēc viņa dzimšanas izņēma viņai no rokām. Vēlāk mediķi mātei pavēstīja, ka dēls ir miris. 

Par savu bioloģisko ģimeni Taidens uzzināja aprīlī, neilgi pēc tam, kad redzēja ziņu sižetus par Čīles bezpeļņas organizāciju "Nos Buscamos", kas palīdzējusi nogādāt čīliešu bērnus atpakaļ pie viņu bioloģiskajām ģimenēm.

Organizācijas dati liecina, ka Taidens, kurš tagad Virdžīnijas štatā ASV strādā par advokātu, dzimis priekšlaicīgi kādā slimnīcā Čīles galvaspilsētā Santjago un pēc tam ievietots inkubatorā. Gonzalesai ārsti likuši atstāt slimnīcas telpas un, kad viņa atgriezusies pēc mazuļa, ārsti teikuši, ka viņš ir miris un jau apglabāts.

Foto: AP/Scanpix

Taidens pastāstīja, ka viņa adopcijas dokumentos ir norādīts, ka viņam nav dzīvu asinsradinieku, taču vīrietis nesen uzzinājis, ka viņa māte, četri brāļi un māsa ir sveiki un veseli. 

Vīrietis mājās veicis DNS testu platformā "MyHeritage". Rezultāti apstiprinājuši, ka viņš cēlies tieši no čīliešu ģimenes. Platforma atradusi saderību ar viņa brālēnu, kurš arī izmantojis šo iespēju. 

Adopcijas dokumentus, kuros norādīts viņa mātes vārds un uzvārds un adrese, Taidens nosūtījis savam brālēnam. Starp brālēna radiniekiem bijusi sieviete vārdā Marija Anželika Gonzalesa, kas arī liecināja par saikni.

Vīrietis centies sazvanīt māti, taču viņa pacēlusi klausuli tikai tad, kad viņš aizsūtījis fotogrāfiju ar savu sievu un bērniem. Viņš padalījies arī ar fotogrāfijām, kurās attēlota viņa audžuģimene ASV, kā arī vairākiem attēliem no laikiem, kad viņš dienēja ASV jūras spēkos. 

Pēc tam Taidens ar sievu un divām meitām devies uz Čīli, lai satiktu ģimeni. Abi tikšanās laikā nav spējuši valdīt asaras.

"Dēliņ, ja vien tu zinātu, cik bieži esmu raudājusi un cik naktis lūgusies, lai Dievs man ļautu nodzīvot līdz dienai, kad uzzināšu, kas ar tevi notika," dēlam teikusi Gonzalesa. 

Atkalsatikšanās bijusi sirsnīga - vīrietis atklājis, ka abiem ar māti ir talants ēdienu gatavošanā. Viņš ar ģimeni devies uz Santjago zoodārzu, uz kuru viņu kādreiz vedusi amerikāņu audžuģimene, taču šoreiz gide bija viņa bioloģiskā māsa.

Taidens atzīmēja, ka audžuvecāki atbalsta viņa atkalsatikšanos ar bioloģisko ģimeni, taču viņiem ir grūtības sadzīvot ar faktu, ka viņu mīlētais audžudēls mājās nonācis ar nelikumīga adopcijas tīkla palīdzību.

Organizācija "Nos Buscamos" lēš, ka Čīlē 20. gadsimta 70. un 80. gados līdzīgos veidos tika nolaupīti desmitiem tūkstošu bērnu. Tolaik pie varas Čīlē bija diktators Augusto Pinočets, kura valdīšanas laikā tika reģistrēti vairāki cilvēktiesību pārkāpumi - slepkavības, nelikumīgi aresti un spīdzināšana. Zēla arī cilvēktirdzniecība.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu