FOTO UN VIDEO "Neticējām, ka tas notiks." Mančestrā no veikalā pirktām olām izšķiļas paipalas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Paipalu cālēni.
Paipalu cālēni. Foto: Claire Sutcliffe/Facebook

Satklifu ģimene no Mančestras pārsteidzošā veidā piepildīja 13 gadus vecās meitas Zāras vēlmi pēc jauniem mājdzīvniekiem. Ģimenei, kurai jau bija suns, trīs kaķi, divi bruņurupuči un dievlūdzējs, nu pievienojušies arī divi paipalu cāļi, ziņo "Manchester Evening News".

Zāra jau vairākus mēnešus savai mammai Klērai lūgusi, vai viņa varētu nopirkt kastīti ar "Free to Fly" zīmola paipalu olām, par kurām bija lasījusi, ka no tām varētu izšķilties cālēni.

14. augustā viņa pamanīja olas veikala plauktā, kad kopā ar ģimenes veica iknedēļas iepirkšanos. Māte ļāva meitai iegādāties olas, lai gan dzīvniekus mīlošajai ģimenei jau bija suns, trīs kaķi, divi bruņurupuči un dievlūdzējs.

Jāatzīmē, ka Zāras tētis Saimons bija stingri norādījis: "Vairs nekādu mājdzīvnieku!"

Zāra medijam "The Mirror" pastāstīja: "Es uzreiz sāku pētīt, ko tieši darīt, kad tiku pie olām."

Viņai tās bija četras reizes dienā rūpīgi jāapgriež, lai novērstu dzeltenuma nogulsnēšanos, kas neļautu cālēniem attīstīties. Māte Klēra, protams, jau no sākuma brīdināja meitu, ka var neiznākt tā, kā viņa cerējusi.

Tomēr Zāra turpināja rūpēties par olām. Viņa tās turēja inkubatorā, kā arī regulāri svēra un pārbaudīja to veselību.

Kad kļuva skaidrs, ka olās attīstās cālēni, Klērai bija jādodas pie vīra pavēstīt jaunumus.

"Mēs nevaram tos paturēt!" protestēja Zāras tēvs, kā jau Klāra paredzēja. Tomēr viņa vīram atbildēja, ka, iespējams, varētu gan! 

"Jo paipalas varētu dzīvot ārā, nelielā būdiņā." Saimons tikai paskatījās uz sievu un nobolīja acis.

Piektdien, 1. septembrī, mazāk nekā trīs nedēļas kopš inkubācijas sākuma, izšķīlās pirmais cālis, un nākamajā dienā viņam pievienojās vēl viens putnēns.

Līdzko cālēni izšķīlās, ģimene kopīgi izpētīja, kas darām tālāk, kādi priekšmeti būs nepieciešami, kā arī pievienojās dažādām "Facebook" putnkopju grupām.

Klēra norāda, ka viss noticis, pateicoties Zāras lielajai apņēmībai: "Viņa ir dzīvnieku mīļotāja, viņa par ko tādu runāja vairākus mēnešus, bet mēs neticējām, ka tas notiks, tāpēc es viņai ļāvu to darīt... viņa bija veikusi pamatīgu izpēti, tomēr iespēja ir 1 no 100, ka kas tāds varētu notikt.

Kad viņa pārnāk mājās, pārliecinās, ka cālēni tiek turēti 38 grādu temperatūrā un tiem viss ir labi. Viņa ir arī cēlusies trijos naktī, lai pārliecinātos, ka viņi dzer...

Pirmās 48 stundas bija diezgan šausmīgas, jo bijām nobijušies, ka tik kaut ko neizdarām nepareizi," Klēra atzina.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu