"Nekāda miera pie apvāršņa." Erdogans par karu Ukrainā pēc sarunām ar Putinu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans
Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans Foto: ADEM ALTAN/AFP

Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans, atgriežoties no sarunām ar Vladimiru Putinu, žurnālistiem īsi pastāstījis par vizītes rezultātiem, raksta "Meduza", atsaucoties uz Turcijas izdevumu "Milliyet".

Runājot par notiekošo karu Ukrainā, Erdogans sacīja, ka šobrīd "pie apvāršņa nav nekāda miera vai izredžu uz to".

Viņš uzsvēra, ka Turcija jau no pirmās dienas ir iestājusies par mieru, dialogu un diplomātiju.

"Mēs esam smagi strādājuši, lai novērstu asinsizliešanas turpināšanos. Tā vietā, lai saasinātu problēmu un pielietu eļļu ugunij, mēs cenšamies panākt, lai abas puses satiktos uz kopīgām sarunām.

Diemžēl karš, kas ilgst jau pusotru gadu, joprojām turpinās," sacīja Erdogans, piebilstot, ka Turcija turpinās savus diplomātiskos centienus.

"Mēs ceram, ka šis karš, kas ir nodarījis postu abām mūsu kaimiņvalstīm un mūsu reģionam, beigsies ar taisnīgu un ilgstošu mieru."

Erdogans arī komentēja iespēju par Melnās jūras labības darījuma atjaunošanu, kas it kā bija galvenais Krievijas un Turcijas prezidentu sarunu temats.

Erdogans sacīja, ka ANO ģenerālsekretārs piedāvājis mehānismu Krievijas Federācijas dalībai labības darījumā bez tiešas saistības ar SWIFT. Tāpat ANO, pēc Turcijas prezidenta teiktā, strādā, lai novērstu šķēršļus Krievijas kuģu apdrošināšanai, kas radušies sankciju dēļ.

ANO Ģenerālās asamblejas laikā Erdogans atzīmēja, ka grasās turpināt apspriest graudu darījumu ar ANO ģenerālsekretāru Antoniu Gutērrešu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu