Strīdīgi vērtēto treneri Vildu atbrīvo no darba Spānijas sieviešu futbola izlasē

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Horhes Vildas
Horhes Vildas Foto: AFP/SCANPIX

Karaliskā Spānijas Futbola federācija (RFEF) 5. septembrī paziņoja par pretrunīgi vērtētā trenera Horhes Vildas atlaišanu, kura vadībā Spānijas sieviešu izlase uzvarēja Pasaules kausa izcīņā.

42 gadus vecais treneris, kurš komandu trenēja kopš 2015.gada, ir tuvs atstādinātajam RFEF prezidentam Luisam Ruvialesam, kurš pēc Pasaules kausa fināla uz lūpām noskūpstīja Pasaules kausa ieguvēju Dženni Ermoso, izraisot sašutumu.

46 gadus veco Ruvialesu Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) pagaidām uz 90 dienām ir atstādinājusi no jebkādā ar futbolu saistītām darbībām, kamēr tiek izmeklēta Ruvialesa rīcība Pasaules kausa finālā Sidnejā.

"RFEF ir nolēmusi atteikties no Vildas kā sporta direktora un sieviešu izlases trenera pakalpojumiem," teikts RFEF paziņojumā.

Vildas atlaišana tika gaidīta, jo viņš aplaudēja Ruvialesa kareivīgajai runai RFEF, kurā viņš atteicās atkāpties no amata un runāja par "viltus feminismu".

Treneris vēlāk Ruvialesa uzvedību raksturoja kā "nepiemērotu un nepieņemamu", taču pats nepiedāvāja atkāpšanos no amata.

Vilda tika kritizēts jau pirms gada, kad 15 sieviešu izlases spēlētājas paziņoja, ka nevilks mugurā valstsvienības kreklu, kamēr viņš paliks trenera amatā, norādot uz incidentiem viņa vadībā, kas ietekmēja spēlētāju sniegumu laukumā.

RFEF paziņojumā Vilda nav kritizēts, sakot, ka viņš ir bijis "sieviešu futbola izlases ievērojamās izaugsmes atslēga, kas ļāva Spānijai kļūt par pasaules čempioni un pakāpties uz otro vietu FIFA rangā".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu