Vīrietis Floridā arestēts par mēģinājumu šķērsot Atlantijas okeānu "kāmja ratā"

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Flagler County Sheriff’s Office/X

Kāds vīrietis no Floridas štata tika arestēts pēc tam, kad viņš mēģināja "aizbēgt uz Londonu" pāri Atlantijas okeānam paštaisītā ūdens transportlīdzeklī, kas vizuāli atgādina kāmja ratu, ziņo BBC.

ASV Krasta apsardze 26. augustā notvēra Rezu Baluči, kad viņš bija mērojis aptuveni 110 km garu ceļu līdz Taibī salai Džordžijas štatā.

Amatpersonas ziņoja, ka 44 gadus vecais sportists trīs dienas atteicās pamest savu paštaisīto "kuģi".

Baluči kungs jau iepriekš trīs reizes centies doties līdzīgos "kuģojumos", kuri visi beidzās ar ASV Krasta apsardzes iejaukšanos.

Pašdarinātais ūdens transports bija rata formā, ar piestiprinātām lāpstiņām, kas dzītu "kuģi" uz priekšu, tam griežoties.

"Pamatojoties uz ūdens transportlīdzekļa stāvokli, ASV Krasta apsardzes darbinieki secināja, ka Baluči kungs nav drošībā," teikts likumsargu ziņojumā.

Baluči kunga ceļojums sākās brīdī, kad Floridas krastam tuvojās spēcīga vētra.

Amatpersonas apgalvo, ka Baluči kungs atteicies izkāpt no "kuģa" un draudējis sevi nogalināt. Viņš arī apgalvojis, ka uz klāja atrodas spridzeklis.

1. septembrī viņš beidzot padevās un atstāja savu "kuģi", kad tika nogādāts krasta apsardzes bāzē Maiami.

Vēlāk amatpersonas konstatēja, ka draudi par spridzekli bijuši meli.

Šis nebija pirmais Baluči kunga arests, kas saistīts ar "kuģošanu" okeānā paša veidotā transportlīdzeklī, ko viņš dēvē par "burbuli".

2021. gadā viņš tika arestēts pa vidu centieniem aizkuģot no Floridas uz Ņujorku. Aizturēšana nāca kopā ar glābšanu, jo vīrietis bija aizdreifējis teju 50 kilometrus uz dienvidiem no ceļojuma sākuma vietas.

2014. gadā viņu nācās izcelt no ūdens netālu no Sentaugustīnas, bet divus gadus vēlāk viņš atkal bija jāglābj no viļņiem un straumēm netālu no Palmbīčas Floridā.

Saskaņā ar iepriekšējām intervijām Baluči kunga dēkas esot bijuši mēģinājumi savākt naudu dažādiem labdarības mērķiem, tostarp bezpajumtniekiem un krasta apsardzei.

"Mans mērķis ir savākt naudu, ne tikai bezpajumtniekiem, bet arī krasta apsardzei, policijas departamentam, ugunsdzēsības departamentam," viņš sacīja "WOFL-TV" 2021. gadā.

"Viņi strādā valsts dienestos, viņi to dara mūsu drošības dēļ un lai palīdzētu citiem cilvēkiem."

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu